Maturalna večera prigoda je u kojoj djevojka vjerojatno po prvi puta ima otvorene ruke prilikom odabira svečanog stajlinga kako bi zablistala prije ulaska u svijet odraslih. Tada će teško koja mama uspjeti utjecati na modni izbor svoje djevojčice, ali zbog pretjerano izazovnih i zavodljivih kreacija neke su škole u SAD-u izdale priručnike za propisno odijevanje maturantica

Odabir maturalne haljine za svaku je djevojku poseban doživljaj, jer je napokon ona zvijezda večeri koja će ići na frizuru i nakon pomnog istraživačkog rada po dućanima i web trgovinama izabrati svečanu toaletu.

Tada su dozvoljene i neke 'odraslije' i glamuroznije kreacije koje će se brižljivo čuvati te možda prenijeti na sljedeću generaciju.

Ali u želji da budu atraktivne i što upečatljivije mnoge se maturantice povedu za kreacijama poput onih kakve nose zvijezde na crvenom tepihu, odnosno seksi modelima spremnima više pokazati nego sakriti.

>> Maturalna haljina: Nova ili iz ormara?

Kako je trend preseksepilnih haljina uzeo maha, neke su škole u Sjedinjenim Američkim Državama izdale priručnike o propisnom odijevanju za maturalne večere. U njima su pokazali primjere neprihvatljivih te poželjnih kreacija čija su dužine i krojevi prihvatljiviji tek punoljetnim gimnazijalkama.

>> Koliko košta maturalna večera?

Kao neprimjereni ističu se modeli čija je dužina kraća od 7,5 centimetara iznad koljena, naglašeni dekolte te oni dubokih izreza na leđima. Leđa ne trebaju biti zatvorena, ali ne smiju niti biti ogoljena ispod struka.Ne tolerira se goli trbuh, kao niti previsoki prorezi te gornji dijelovi haljina koji svojim izrezom sa strane previše otkrivaju grudi.

Ovim potezom profesori su dali svoju posljednju lekciju djevojkama koje će uskoro biti zaposlene žene ili studentice učeći ih dobrom ukusu nužnom žele li postati mlade dame.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju