Dok se temperature u metropoli penju i do 40 stupnjeva Celzijusa zagrepčanke spretno pronalaze načine kojima će se zaštiti od sunca te u stilu obaviti dnevne zadatke. Bez obzira radi li se o ležernoj popodnevnoj šetnji gradom ili pak brzinskom obavljanju poslovnih zadataka, omiljeno pokrivalo koje damama pomaže da im sunce ne udari u glavu su šeširi

Savjeti stručnjaka kažu kako pri visokim temperaturama treba nositi laganu odjeću, pokrivalo za glavu, nanositi kreme sa zaštitnim faktorom te piti dovoljno tekučine. A kada znamo kako su lepršava odjeća i šeširi u trendu, lakše se pridržavati tih pravila.

>> 10 špicerica neuništivih i na tropskim vrućinama

>> Vruća moda: Trendi torbe za dan i noć

Na modnoj pisti zvanoj zagrebačka špica šeširi su bili glavni modni aduti kojima su se djevojke i žene oboružale kako bi se zaštitile od sunca. Od onih jednostavnih pa do onih sa širokim obodom šeširi su ispričali modnu priču u kombinaciji s haljinama, kratkim hlačicama i mini suknjama.

Među slamnata pokrivala za glavu uvukao se i jedan uljez, marama koja uz zadataka da drži neposlušne pramenove također ima zaštitnu funkciju, a i odličan je komad koji se može nositi na različite načine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju