Visoke temperature potiču žlijezde lojnice na pojačan rad što rezultira nepoželjnim masnim sjajem lica. No iako na vremenske prilike ne možemo utjecati našoj koži možemo pružiti osvježenje i potrebnu vlagu pomoću boraca za ljepotu iz prirode. Mirisnu i hranjivu vodicu u spreju koja u trenutku osvježava možete napraviti sami

Hidratizirajuća uloga vodice za osvježenje kože itekako je poželjna u danima kada se živa na termometru penje sve više.  Vitamin E kožu hrani, vitamin C iz limunove korice daje joj svježinu, dok su pojedinačna eterična ulja pogodna za različite tipove kože kojoj vraćaju ujednačen izgled.

>>Napravite osvježavajuću vitaminsku vodu

RECEPT ZA OSVJEŽAVAJUĆU VODICU ZA LICE I TIJELO

Sastojci:
- 2 šalice kipuće vode (destilirane ili filtrirane)
- 2 žlice ulja Vitamina E
- korica neprskanog limuna

Osvježavajuća vodica napravljena od prirodnih sastojaka najbolji je saveznik ljepote u vrućim danima

Priprema:
Pomiješajte ulje vitamina E s prokuhanom vodom. Tanko narezanu koricu limuna stavite u posudu i prelijte svježe prokuhanom vodom s dodatkom ulja i ostavite preko noći. Smjesu ujutro prelijte u staklenu bocu sa raspršivačem, ostavite na pola sata u hladnjaku i vaša osvježavajuća voda je spremna za korištenje.

U ovu bazičnu smjesu po želji možete umiješati eterična ulja koja će vašoj koži podariti miris, ali i koja imaju povoljan učinak za različite tipove kože.

>>Napravite prirodni dezodorans od limete

ZA NORMALNU KOŽU
- 4 kapi eteričnog ulja ruže,
- 3 kapi lavande
- 2 kapi kamilice
- 1 kap slatke naranče
Sve stavite u 3 decilitra bazne smjese vodice. Prelijte u staklenku, začepite i dobro protresite. Napravljenu vodicu prelijte u posudu s raspršivačem, ostatak čuvajte u hladnjaku. Bočicu nosite u torbici i posegnite za nekoliko kapi kada god osjetite da vam je koži potrebno osvježenje.

Vitamin E hrani kožu,vitamin C iz limunove korice daje joj svježinu, dok su eterična ulja pogodna za različite tipove kože kojoj vraćaju ujednačen izgled



ZA SUHU KOŽU
U baznu smjesu dodajte:
- 2 žlice biljnog glicerina, koji djeluje kao prirodni omekšivač kože i izaziva efekt hlađenja na koži zahvaljujući svojstvu privlačenja vlage iz zraka
- 1 žlicu bademovog ulja koje će nahraniti suhu kožu

ZA OSJETLJIVU KOŽU
Umirujuća svojstva eteričnih ulja ruže i kamilice idealna su za osjetljivu kožu, za osvježavajući izgled kože u baznu smjesu vodice potrebno je dodati:
- 3 kapi eteričnog ulja ruže
- 4 kapi eteričnog ulja kamilice.

ZA MASNU KOŽU
- U reguliranju žlijezda lojnica koje se za vrijeme vrućina pojačano luče idealno je lišće vještičijeg lijeska. Llišće prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji pola sata.
- Ohladite i procijedite te u vodu dodajte 3 kapi eteričnog ulja lavande ili grejpa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju