Bijela haljina dubokog V izreza i tankim faldama koje nestašno podiže zrak iz podzemne željeznice pomogla je Mariyln Monroe da postane seks simbol. Upravo je ovaj komad filmske povijesti prodan na aukciji za 230 milijuna dolara, a kako zaista izgleda bez filmske rasvjete i gotovo 60 godina kasnije možete se uvjeriti i sami

Vlasulja Elizabeth Taylor iz uloge Kleopatre, šešir i brkovi Charlieja Chaplina i gitara Julie Andrews samo su neki od petstotinjak filmskih kostima iz holivudske povijesti koje čuva američka glumica i glazbenica Debbie Reynolds.

Američka glumica i glazbenica Debbie Reynolds u svojoj kolekciji desetljećima čuva najpoznatije filmske kostime iz holivudske povijesti. Vlasulja Elizabeth Taylor iz uloge Kleopatre, šešir i brkovi Charlieja Chaplina i gitara Julie Andrews samo su neki od njih čak petstotinjak.

>> FOTO: 10 naljepših filmskih haljina svih vremena

>> FOTO: Oskarovske haljine koje još uvijek pamtimo

Vjerovala je da će jednom otvoriti muzej, no umjesto toga napravila je aukciju. Suznih očiju primila je obavijest o telefonskom pozivu.
Anonimni kupac izdvojio je čak 230 milijuna kuna za bijelu haljinu Marilyn Monroe koja ne odolijeva povjetarcu u kultnom filmu 'Sedam godina vjernosti' snimljenom 1955. godine.

Premda možda ne izgelda identično kao što je se sjećamo iz filma, kao snježno-bijelo neobuzdane toalete, njezina je atraktivnost i dalje ostala neupitna (Agencija VLM).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju