Izbor vjenčanice iz snova za buduće se mladenke lako može pretvoriti u noćnu moru koju obilježavaju stres, nervoza i pokoja suza. Kako bi izbjegli sve to i uživali u odabiru haljine za poseban dan u životu potrebno se dobro pripremiti

Savjet koji će vam mnogi dati kada krenete u potragu za vjenčanicom je da ćete znati koja je stvorena za vas kad ju vidite. No lako se može dogoditi da vam baš ta ne pristaje. Bez panike jer se to događa mnogima.

>> 10 najotkačenijih fotografija s vjenčanja

>> Odaberite destinaciju za vjenčanje iz snova

Haljina u kojoj ćete koračati prema oltaru vam prije svega mora odgovarati krojem kako bi izbjegli neugodan osjećaj kao da niste u svojoj koži. Doba razvijene tehnologije u kojem živite tu vam može biti od velike pomoći jer u miru svog doma možete surfati internetom te se upoznati s trendovima i modelima koje tržište nudi.

Takve stranice nude i pregršt savjeta koji će vam pomoći u odabiru i uštedi vremena te vas upoznati s dizajnerima i cijenama.

>> Kako izgledaju najpoželjnije vjenčanice?

Kada pronađete haljine koje vam se sviđaju telefonom rezervirajte termin. U potragu za haljinom potrebno je krenuti i nekoliko mjeseci ranije kako bi bili sigurni da ćete dobiti ono što želite.

Imate nekoliko mogućnosti, kupiti vjenčanicu, posuditi ili sašiti model koji vam se sviđa, a za to vam je potrebna dobra šnajderica koja će vaše želje znati pretvoriti u haljinu iz snova.

Također računajte na preinake jer je lako moguće da ćete u nekoliko mjeseci zbog stresa i nervoze izgubiti par kilograma.

>> VIDEO: Luksuz koji nam je potreban za vjenčanje

>> Napravite same romantične ukrase za vjenčanje!

Kad krenete u kupnju sa sobom povedite najbolju prijateljicu ili sestru, osobu od povjerenja koja je iskrena prema vama te poslušajte savjete prodavačica koje imaju puno više iskustva od vas.

Ostavite si vremena za odabir donjeg rublja i cipela jer ti dodaci igraju vrlo važnu ulogu i pomoći će vam da uistinu zablistate u vjenčanici. Ne pretjerujte s visinom potpetica jer se na taj posebni dan prije svega morate osjećati ugodno.

Važna pitanja koja morate postaviti

- Cijena haljine koju ste odabrali
- Morate li ju kupiti ili ju je moguće iznajmiti
- Što od dodataka dolazi s vjenčanicom
- Kada ju možete pokupiti i kada ju morate vratiti ukoliko posuđujete haljinu
- Tko snosi troškove eventualnih popravaka i čišćenja
- Postoji li isti model u drugoj boji 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju