Vrijeme je za skidanje u kratke suknje, no prije nego pokažete adute ne zaboravite otići na depilaciju. Jedan od manje bolnih postupaka koji garantira odlične rezultate je egipatska depilacija šećernom pastom. Darujemo vam tretman!

Specifičnosti šećerne paste

Obzirom da je šećerna pasta dobivena mješavinom glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu.

Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan. Upravo zbog toga dlačice rastu sve sporije i sporije.

Prednosti depilacije šećernom pastom

Ova depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom,no postupak je manje bolan, a rezultati depiliranja dugotrajniji.

Zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postupnog zatvaranja folikule u dubljim slojevima kože s vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe.  I najvažnija stvar, depilacija šećernom pastom manje bolna od depilacije voskom.

Nakon depilacije nema ružnih crvenih točkica, alergijskih reakcija, niti slijepljene odjeće,a koža ostaje glatka.

Depilacija šećernom pastom je manje bolna od depilacije voskom

Preporuča se za depilaciju ruku i bikini zone, gdje je koža posebno nježna i osjetljiva, a šećerna pasta je hipoalergena i ne izaziva nikakve reakcije.

Bezbolni postupak!

Na posebno očišćenu kožu nanosi se šećerni gel i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica, rukom se uklanja masa i dlačice u istom smjeru u kojem i rastu.

Šećerna depilacija VS. depilacija voskom

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica pod kožu.

Idealno bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva do tri tjedna, sve dok ne oslabe. Nakon toga depilacija ne mora biti toliko učestala, dovoljno je i jednom u 6 tjedana.

Dužina dlačica

Dlačice se depiliraju dok su kratke, i to svega nekoliko milimetara, u fazi rasta. Kad je dlaka već duga, ona je u tzv. fazi opadanja i u folikuli se već stvara dlačica koja će doći na njeno mjesto. Kad je dlačica kraća, bit će potrebno puno više vremena da se u folikuli stvori nova i izraste.

Darujemo vam depilaciju!

Zadovoljna i Centar za relaksaciju Oravedadaruju egipatsku depilaciju koja će vas pripremiti za proljeće Ani Petričić iz Zagreba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju