Tretmani bazirani na konceptu topljenja masnih stanica laserima su već uobičajeni, ali najnoviji postupak u svijetu ljepote radi upravo suprotno – zamrzava teško dostupno salo

Novi uređaj iz SAD-a zove se 'Zeltiq', a koristi metodu hlađenja sala zvanu kriolipoliza. Na taj način se salo hladi i razgrađuje. Uređaj razvijen na Harvardu nudi revolucionarnu metodu uklanjanja suvišnog sala.

Testovi su pokazali kako je samo jedan tretman u stanju uništiti 25 posto masnih stanica u području na kojem je uređaj koncentriran.

Kriolipoliza postepeno smanjuje toplinu tijela. Temperatura masnih stanica pada na 0 stupnjeva Celzijusa, doslovno ih zamrzavajući. Ekstremno niske temperature ubijaju masne naslage, a da pri tome ne utječu na mišiće ili kožu. Mrtve stanice tijelo izbacuje prirodnim putem.

Nažalost, 'Zeltiq' je manje uspješan u otapanju sala oko stražnjice i butina, ali proizvođači kažu kako rade na tome da se i ta područja uspješno 'pokriju'.

>> Još jedan razlog zbog kojeg volimo salo na guzi

>> Njegom kod kuće uništite celulit

Oni koji traže brzi 'popravak stanja' bit će razočarani činjenicom da masnim stanicama treba dva do tri mjeseca da prirodnim putem napuste tijelo.