Tretmani bazirani na konceptu topljenja masnih stanica laserima su već uobičajeni, ali najnoviji postupak u svijetu ljepote radi upravo suprotno – zamrzava teško dostupno salo

Novi uređaj iz SAD-a zove se 'Zeltiq', a koristi metodu hlađenja sala zvanu kriolipoliza. Na taj način se salo hladi i razgrađuje. Uređaj razvijen na Harvardu nudi revolucionarnu metodu uklanjanja suvišnog sala.

Testovi su pokazali kako je samo jedan tretman u stanju uništiti 25 posto masnih stanica u području na kojem je uređaj koncentriran.

Kriolipoliza postepeno smanjuje toplinu tijela. Temperatura masnih stanica pada na 0 stupnjeva Celzijusa, doslovno ih zamrzavajući. Ekstremno niske temperature ubijaju masne naslage, a da pri tome ne utječu na mišiće ili kožu. Mrtve stanice tijelo izbacuje prirodnim putem.

Nažalost, 'Zeltiq' je manje uspješan u otapanju sala oko stražnjice i butina, ali proizvođači kažu kako rade na tome da se i ta područja uspješno 'pokriju'.

>> Još jedan razlog zbog kojeg volimo salo na guzi

>> Njegom kod kuće uništite celulit

Oni koji traže brzi 'popravak stanja' bit će razočarani činjenicom da masnim stanicama treba dva do tri mjeseca da prirodnim putem napuste tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju