Ako ste jedna od onih koja smatra da joj kosa živi nekim sasvim svojim životom, i to prilično neobuzdanim i neposlušnim, niste jedina. Dapače, vaše mišljenje dijeli 67 posto žena čiji su rezultati pokazali da samo 70 od 1.000 žena voli svoju kosu

Tisuću žena u dobi između 18 i 65 godina sudjelovalo je u anketi posvećenoj kosi, mnogima najbitnijem elementu cjelokupnog imidža.

Završni rezultati prema kojima je samo 7 posto ispitanih žena zadovoljno svojom kosom dokazuju da ili od nje previše očekujemo ili nas je na glavi zapala baš ona boja i struktura vlasi koju svojevoljno nikada ne bismo odabrale.

>> 15 nevjerojatnih uporaba moćnog octa

>> 7 grešaka kojima nesvjesno štetimo kosi

Osim toga, to dokazuje da bezbrojni preparati na prezasićenom tržištu proizvoda za njegu i oblikovanje kose još uvijek nisu dovoljni. Ova je beauty anketa pokazala još nekoliko zanimljivih podataka koji govore o našem odnosu prema obožavanoj kosi.

- 67 posto žena kaže kako imaju kosu koja 'vodi vlastiti život'
- 20 posto žena je otkazalo izlazak zbog loše frizure
- 45 posto ispitanih smatraju da je jutarnje oblikovanje frizure važnije od doručka
- 39 posto radije oblikuju frizuru nego nanose šminku
- 35 posto žena žrtvovat će dio sna kako bi se ranije ustale i oblikovale frizuru
- 58 posto anketiranih dnevno koriste barem tri proizvoda za oblikovanje frizure.

Koliko god vam kosa i frizura bitne kako biste sa što više samopouzdanja 'preživjeli' dan, ne preskačite doručak jer, između ostalog, on hrani vaše vlasi kako bi bile zdrave, sjajne i meke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju