Neispavane osobe nisu samo lošijeg zdravlja od onih koji su si osigurali dovoljnu količinu sna, već i i izgledaju starije. Ustanovljeno je da neispavanost rezultira fiziološkim promjenama u organizmu, što se vrlo brzo odražava na licu pojedinca

Znanstvenici s instituta Carolinska u Stockholmu u istraživanje su uključili dobrovoljce kojima su prvu noć dopustili osmosatni san, nakon čega su ih fotografirali.

Nakon iduće noći, nakon otprilike 30 sati nespavanja fotografirali su ih ponovno. Ustanovljeno je da neispavanost rezultira fiziološkim promjenama u organizmu, što se vrlo brzo odražava na licu pojedinca.

Neispavanost utječe na imunitet te povećava opasnost od infekcija, povišene razine šećera u krvi i povećanja krvnoga tlaka. Posljedice nespavanja kod osoba koji rade noćne smjene manifestiraju se već u dobi od 35 godina kada se kod mnogih primjećuje razvoj ateroskleroze.

Privlačno lice znak je dobra zdravlja, a ono na sebe povlači i seksualnu privlačnost, potencijalni izbor partnera i pomisao na prijenos dobrih genetskih predispozicija.

>> 10 razloga zašto se debljamo

>> Razlozi nesanice: Što nam krade san?

Želite li izgledati zdravije i privlačnije bolje je da se dobro i kvalitetno naspavate nego da pribjegavate raznim kozmetičkim sredstvima, tvrde autori provedenog istraživanja (Hina).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju