Iako njihova popularnost nije dostigla traperice kožnate hlače također sežu daleko u povijest. No ovaj komad doista ne može nositi svatko jer debeli, postojani materijal od kojeg su napravljene u trenu može naglasiti i najmanji nedostatak. To su nam potvrdile i domaće ljepotice Mila Elegović i Severina koje su svoj komad iskombinirale na vrlo sličan način - uz bijelu bluzu i štikle

Iako se glumica Mila Elegović može pohvaliti lijepom i ženstvenom figurom pješčanog sata uski, lakirani model koji je odabrala nikako ne laska njezinoj liniji.

S druge strane, Severina je posegnula za širokim, baggy krojem koji se savršeno uklopio uz njezinu vitku liniju.

Ako ste se i vi odlučili u svoju garderobu uvrstiti hlače od prave ili  umjetne kože, prije odlaska u kupovinu ne zaboravite na ova 3 važna pravila.

>> 'Wet look' tajice: Trend koji je pokorio hrvatske ulice

1. KROJ HLAČA
S obzirom da koža ili imitacija kože je deblji materijal koji najčešće sadrži dozu sjaja vodite računa da hlače nisu preuske. Nabori koji se stvaraju kad se koža 'prelomi' i stopi s vašim tijelom ne laskaju figuri već je proširuju.

Kožnate hlače ne pristaju svima jer taj debeli i postojani materijal može naglasiti i najmanji nedostatak

Iznimka su tajice koje imitiraju kožu jer su napravljene od puno tanjeg i mekšeg materijala. Birajte kroj koji prate liniju tijela ili pak popularni baggy model.

2. DULJINA NOGAVICA
Iako za neke modele hlača poput boot cut kroja ili popularnih trapezica vrijedi pravilo što duže, to bolje, to nikako ne vrijedi za kožnate modele, posebno uskih nogavica.

Nabori koji se stvaraju oko gležnjeva dodatno će proširiti nogu i učiniti ju zdepastom. Optimalna duljina je do gležnjeva, odnosno do cipele.

>> Second hand shop: 4 jeftina i trendi vintage komada

3. TEKSTURA MATERIJALA
Koža može biti obrađena na razne načine. Brušena, mat ili lakirana su najpopularnije teksture koje ne pristaju svima jednako.

Kada je riječ o hlačama najrizičnija je lakirana tekstura jer lom svjetlosti koji se događa na površini materijala ističe i najmanji nedostatak te vizualno povećava volumen tijela. Ako birate kožnate hlače ili imitaciju istih neka one budu mat ili vrlo laganog sjaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju