U jeku rasprave u SAD-u o zakonima koji će regulirati upotrebu oružja, jedna je modna revija upotrebom 'modnih rekvizita' u Milanu gledatelje ostavila otvorenih usta. Mitraljezi, pištolji i ostalo vatreno oružje bili su u rukama militarističkih manekena spremnih na 'ubijanje samo u ime ljubavi'

Svijet mode uvijek voli pomicati granice konvencionalnosti i rušiti postavljene tabue. Od njezine slobodoumnosti nisu pošteđeni religija, seksualnost, kao niti politika, no dizajneri uvijek vode računa o tome da skandaloznost ne zaglibi u područje šokantnosti.

>> Bizarna moda na koju neće pristati niti jedan muškarac

To je granicu na tjednu muške mode u Milanu prešao njemački dizajner Philipp Plein koji je manekene na pistu poslao naoružane do zuba s mitraljezima, pištoljima i ostalim vatrenim oružjem.

>> Jeste li spremni na mušku brazilsku depilaciju?

Militaristički stav bio je prepoznatljiv i u maskirnim motivima kao i u ratničkim bojama na licu. Prve reakcije na viđeno ne idu na ruku dizajneru, ali koliko je kolekcija uspješna bit će vidljivo prema interesu kupaca za modele prikazane u tako agresivnom stajlingu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju