Netom završen tjedan mode u New Yorku uspio je opravdati svoj status najkomercijalnije modne meke, sva zvučna imena i zvijezde u prvim redovima savršeno su odradili svoj posao, no jedan minus koji ne zaslužuje biti prekriven bacio je malu sjenu na veliki modni sajam

Najnovije trendove koji nas već pripremaju za iduću godinu iz prvih redova uz pistu s velikom pažnjom promatraju brojni urednici najutjecajnijih modnih medija.

Pa dok je sva pažnja usmjerena na luksuznu i brojnima nedostižnu odjeću čini se da nitko ne primjećuje, ili se barem trudi ne primijetiti, problem koji se unatoč brojnim apelima još uvijek provlači kroz modni svijet.

Na reviji renomiranog dizajnera Michaela Korsa njemački model 23 godine stara Bette Franke brojne je šokirala svojim anoreksičnim izgledom

>>Bedra koja su zaslužna za najzdraviju siluetu New Yorka

Riječ je o premršavim manekenkama koje još uvijek padaju pod utjecaj bizarnog trenda hodajućih vješalica. Pa iako je njujorški tjedan mode u namjeri da promjeni imidž ustupio mjesto dizajneru Edenu Lilleru čija kolekcija je namjenjena za XL modele i iako su brojni dizajneri poput Caroline Herrere odabrali manekenke zdravih proporcija i iz kolekcije izbacili manekenski konfekcijski broj 0, to nimalo nije umanjilo još uvijek prisutan trend mršavih manekenki.

>>Lažoreksija: Novi oblik anoreksije od kojeg boluje sve više žena

Naime na reviji renomiranog dizajnera Michaela Korsa njemački model 23 godine stara Bette Franke brojne je šokirala svojim anoreksičnim izgledom, praznine između bedara, premršave noge i tijelo ravne siluete oduzelo je pažnju vrhunskim krojevima odjeće.

Iako je modni svijet predvođen urednicom Voguea Anne Wintour donio odredbe o zabrani snimanja modela ispod 16 godina starosti i onih koje pate od poremećaja u prehrani, put da se trendu grotesknog načina prikazivanja žena stane u kraj još će čini se biti dug i težak.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju