Premršave manekenke čiji izgled podsjeća na djevojke oboljele od anoreksije ponovno su stale na modne piste. Iako se već godinama priča o rješavanju problema koji je već opasno uzeo maha čini se kako bizarni trend hodajućih kostura ne jenjava

Tjedni mode ovih su dana zauzeli najmoćnije europske prijestolnice, a najnovije trendove koji nas već pripremaju za iduću godinu iz prvih redova uz pistu s velikom pažnjom promatraju brojni urednici najutjecajnijih modnih medija.

No iako je imperativ na skupim i mnogima nedostižnim krpicama čini se da nitko ne primjećuje, ili se barem trudi ne primijetiti, problem koji se unatoč brojnim apelima još uvijek provlači kroz modni svijet.

Riječ je o premršavim manekenkama koje sve mlađe padaju pod utjecaj bizarnog trenda hodajućih kostura.

Najbolji primjer bila je revija dizajnera Antonija Marrasa u sklopu milanskog tjedna mode gdje su se pistom prošetale najmršavije, gotovo anoreksične manekenke.

Ispijene i koščate djevojčice tanašnih nogu koje izgledaju izgladnjelo, šokirale su javnost.

>> Premršavi modeli šokirali javnost

>> Najmlađe žrtve anoreksije

2006. godine, u suradnji s najmoćnijih modnih imena poput Prada, Versace i Armani u Milanu je donesena odredba po kojoj ultra mršave manekenkama čiji je indeks tjelesne mase manji od 18,5 ne smiju sudjelovati na modnoj reviji.

No unatoč brojnim pokušajima da se zabrani ovaj groteskni način prikazivanja žene, trend još uvijek postoji i pitanje je hoće li mu se ikad moći stati na kraj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju