Pariškom revijom Stella McCartney je obilježila desetogodišnjicu svog modnog djelovanja. Prikazana odjeća bila bi idealna za slavljenički party, ali onaj u pidžamama, te za sportske fashionistice i trendeseterice koje će sigurno nositi mini haljine s vitičastim baroknim obrubima

Svaki modni početak je težak, čak ako je i tata jedna od najvećih živućih pop ikona. To je na svojoj koži naučila Stella McCartney čija je prva kolekcija prije deset godina opisana kao modna 'automobilska nesreća'.

Danas se nesreća niti izdaleka ne povezuje s a stvaralaštvom britanske dizajnerice čiji je rukopis kombinacija koketiranja s muškom i sportskom odjećom. Pri tome ne potkopava ženstvenu figuru pokušavajući je transformirati u androidne obrise.

>> VIDEO: Hit haljina koja ne trpi donje rublje

>> VIDEO: Igra korzeta i ženstvenosti na pisti Jean Paul Gaultiera

Uske haljine prikazane na pariškom tjednu mode za proljeće/ljeto 2012 upravo su takve, minijaturne posvete ženstvenosti koje su iz muškog svijeta prihvatile dezene točkica i kašmirskog uzorka sa skupih kravata.

Barokno-vitičasti obrubi asimetričnog kroja najviše su prepoznatljivi dio kolekcije koje su razigrali dekolte i pogled na ogoljele noge.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju