Prve dame uvijek privlače jednaku pažnju kao i njihovi moćni supruzi. A kada se susretnu američke i britanske prve supruge, poznate kao sportski nastrojene modne ikone čak i državne vođe padnu u prvi plan, bar što se modne inspiracije tiče

Tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama britanska prva dama Samantha Cameron susrela se s Michelle Obamom s kojom dijeli modnu osviještenost obilježenu vrlo karakternim modelima.

Premda se kao najčešći stilski uzor iz države koja se diči dizajnerima poput Vivienne Westwood te Alexandera McQueena najčešće ističe Catherine Middleton, vitka Samantha je ta koja promiče moderan izričaj u kojem su i prštave boje dobrodošle.

>> 7 trikova Michelle Obame koje može kopirati svaka žena

Upravo je jednu takvu, neonsku ružičastu izabrala za sportski događaj posvećen skorašnjim Olimpijskim igrama.

>> Tko je bio najjeftnije odjeven na kraljevskom vjenčanju?

Uz upečatljivu bluzu izabrala je tamno-plave hlače te cipele od brušene kože. A da je sve u modnim dodacima zna i prva dama koja je sofisticiran i pročišćen look upotpunila uskim i jednostavnim remenom.

Michelle Obama je također izabrala hlače te bijelim vezom ukrašenu top boje senfa. Njezin je modni izbor zahvaljujući i sjajnim cipelama bio nešto nakićeniji, no možda ne i uspješniji od modno vrlo promišljene Samante Cameron.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju