Plavuše se najbolje zabavljaju, jedno od uvriježenih mišljenja kad je riječ o karakteriziranju žena prema boji kose. I doista, brojnim studijama ispostavilo se da boja kose itekako utječe na to kako percipiramo nekoga. Tako muškarci smatraju da su brinete pristupačne, plavuše zahtjevne, a crvenokose bahate. Ovakva generalizacija čini se nepravednom, međutim vrlo je rasprostranjena. Doznajte što vaša boja kose otkriva o vama i sami prosudite ima li u tome istine…

Zlaćano plava
Žena zlaćano plave kose u isto vrijeme može biti seks bomba i djevojka iz susjedstva. Ali još više od toga što „osigurava“ seksepil i izgled nevine ljepotice, zlaćano plava je vesela i lepršava boja koja blista u svom punom sjaju kada je nosi žena otvorene i pristupačne osobnosti.

Platinasto plava
Jeste li znali da samo deset posto ljudi na planeti ima prirodno plavu kosu? Upravo zbog činjenice da je ekstremno rijetka privlači puno pažnje, a iz toga i proizlazi zaključak da žene koje boje kosu u plavo, naročito platinasto, žele biti zamijećene i zapamćene. Spomenimo samo nezaboravnu Marilyn Monroe – njenom statusu jedne od najvećih ikona svih vremena sigurno je pridonijela i platinasto plava kosa.

Tamno smeđu i crnu kosu ne može nositi svaka žena, ali njena raskoš dovoljan je razlog da probate

Ombre
I nakon nekoliko godina, suptilni prijelaz boje s tamnije na korijenu do svjetlije na vrhovima, način bojanja kose zvan ombre i dalje je u trendu. Lako se održava i izgleda prirodno, no da bi dobro izgledao mora biti stručno napravljen. Ombre se spaja s bezbrižnim osobnostima, ali i sa ženama koje se ne boje riskirati i vole isprobavati nove stvari.

>> Boju kose istaknite bojom pravom bojom odjeće

Smeđa kosa
Bilo istina ili ne, istraživanja pokazuju da se žene smeđe boje kose smatraju najpametnijima, razboritima i razumnima te majstoricama u prosuđivanju karaktera drugih ljudi. Smeđa kosa možda može djelovati obično, ali prošarana svjetlijim pramenovima sigurno će učiniti da se njena vlasnica istakne.

Crna
Tamno smeđu i crnu kosu ne može nositi svaka žena, ali njena raskoš dovoljan je razlog da probate! Crnke se percipiraju kao žene koje u sebi nose dozu misterije, ali i kao vrlo erotične i kreativne.

Bakreno crvena
Vatra u kosi – tako bi se najslikovitije mogla opisati bakreno crvena boja kose, a taj opis odgovara i percepciji osobnosti žena koje je ponosno nose: uporne, čvrstih stavova, strastvene, ćudljive i eksplozivne naravi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju