Maskara je sastavni dio svake kozmetičke torbice, a za mnoge žene i pravo čudo. Istraživanja su pokazala da 95 posto žena ujutro ne izlazi iz kuće bez tog modnog dodatka, a od kada je izumljena 1913. ne silazi s liste 'must have' pomagala za uljepšavanje

Maskara je svakodnevno dekorativno pomagalo zbog kojeg su trepavice ljepše, dulje, uvrnutije i izražajnije. Žene u prosjeku na maskaru potroše 170 kuna, a čak i ukoliko moraju izdvojiti više, malo je onih koje će se odreći sredstva za uljepšavanje trepavica.

Koliko je važna pripadnicama ljepšeg spola govore i podaci da se Max Factor maskara False Lash Effect proda svake minute negdje u svijetu, dok se jedna Lancomeova maskara proda svake sekunde.

Omiljena je zbog toga što uistinu otvara oči, naglašava trepavice i daje licu svjež izgled. I baš zbog toga bi ju svaka žena trebala imati na polici u kupaoni i u torbi.

Prva maskara je ugledala svijetlo dana davne 1913., a izumio ju je mladi kemičar iz Chicaga Thomas Williams koji je upotrijebio ugljenu prašinu i vazelin. Od tada su žene lude za njom.

>> 6 ultra brzih trikova za ljepotu

>> Nanosite li pravilno puder i maskaru?

Svaki mjesec kozmetička industrija izbacuje nove i bolje maskare te reklame s poznatim ljepoticama kojima privlače kupce. Maskara je najkorištenija dekorativna kozmetika na svijetu, a svake se svake godine na tržištu javljaju nove maskare s novim efektima.

Posljednji trend u šminkanju kaže kako vam prilikom uljepšavanja nije dovoljna jedna već tri maskare kako bi vaš look bio potpun. Kako bi uvinuli i potamnili gornje trepavice potrebna vam je crna maskara, donjim trepavicama najbolje odgovara maskara s malom i tankom četkicom koja može uhvatiti i onu najsitniju trepavicu, a kako bi vaš look bio savršen potrebno je upotrijebiti i maskaru u smeđoj boji kojom ćete poćešljati i obojati trepavice.

Prirodnim tretmanima do jačih i guščih trepavica

Trepavice rastu sporije i teže od ostalih dlaka na tijelu te im je potreban i posebni tretman kako bi izgledale što ljepše. najbolji način je nahraniti ih iznutra i to vitaminima koje će ojačati folikuli trepavica.

Idealni prirodni pripravci su maslinovo ulje koje je potrebno nanijeti na korijen i vlas trepavice te ostaviti da djeluje 5 minuta, vitamini B i D koji će spriječiti oštećenja nastala prilikom uklanjanja šminke ili uvijanja, vazelin koji obnavlja trepavice, a najbolje ga je nanijeti na korijen trepavica prije spavanja te ujutro isprati mlakom vodom te ulje vitamina E koji je najbolji lijek protiv ispadanja trepavica.

 

Brinite se o svojoj maskari!

Ova dekorativna kozmetika zaslužuje posebnu pažnju jer ju nanosite na području očiju. Prilikom kupnje pripazite na sastojke ukoliko ste alergični, a prije prve upotrebe nove maskare četkicu dobro isperite pod mlazom tople vode kako bi uklonili grudice i nečistoće.

Prilikom nanošenja dovoljno je samo jednom izvaditi četkicu iz maskare, u protivnom će vam se na četkicu uhvatiti previše boje što može prouzročiti stvaranje grudica i otežati nanošenje.

Za nanošenje maskare na donje trepavice koristite vrh četkice kao bi dospjeli i do onih najsitnijih dlačica. Ukoliko želite nanijeti drugi sloj obavezno pričekajte da se prvi u potpunosti posuši. Ukoliko uvijate trepavice učinite to nakon što ste nanijeli prvi sloj maskare, efekt će tada biti najbolji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju