Budući da još nemamo hrvatsko istraživanje koje će pokazati koliko smo (ne)konstruktivne šopingoholičarke, prenosimo rezultate britanskih studija koje se bave odnosom žena prema svom omiljenom predmetu u stanu, ormaru

Gotovo sve žene čuvaju u ormarima stvari koje rijetko ili gotovo nikada ne nose, smatrajući da bi im ipak ponekad mogle zatrebati. Kada bi svu nenošenu odjeću Britanke poredale duž puta mogle bi njome pokriti 25.000 kilometara ceste.

Žene kao obrazloženje za ormare pune odjećom koju nikada neće obući navode to što uglavnom kupuju u žurbi. Samo jedna od njih osam redovito rasprema ormar, dok jedna od 50 raspremanje ormara odgađa svaki dan i tako punih 10 godina.

U ženskim ormarima najčešći predmet koji skuplja prašinu su traperice, a čak 88 posto njih je izjavilo da imaju barem jedan par u koje nikada nisu nosili.

>> VIDEO: 10 modnih komada koje mora imati svaka žena

>> VIDEO: U nekoliko poteza do urednog ormara

Većina žena je istakla da odjevne predmete koje ne nose ne bacaju, jer im je žao novca koje su potrošile na kupovinu tih 'krpica'.

No, sedamnaest posto dama se nada kako će se neki modni trend vratiti dok mnogo žene čekaju da izgube koji kilogram i ponovo uskoče u omiljenu odjeću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju