Kažu da nema ništa seksepilnije od putenih ženskih usana. Upravo zbog toga estetska kirurgija cvjeta,a povećanje usana je postalo jedan od najunosnijih zahvata. No ono što se ne spominje su brojne opasnosti koje vrebaju iza svakog ugla

Gotovo da i ne postoji žena koja nije poželjela imati usne poput Angeline Jolie, no ponekad želje prerastu u opsesiju i stvari izmaknu kontroli.

U medijima gotovo svakodnevno susrećemo lijepe žene koje su estetskim zahvatima unakazile svoje lice i dovele ga do neprepoznatljivosti.

Estetski kirurzi upozoravaju kako je takva opsesija zapravo bolest, a žene koje su odabrale ekstremnu plastičnu operaciju povećanja usana su vrlo nesretne i hendikepirane svojim neobičnim hirom.

No problem ne leži samo u tim osobama te medijskom poticaju već i loši doktori čiji posao na crnom tržištu cvjeta, a jeftini sastojci koji se ubrizgavaju u usne u većini zemalja su zabranjeni.

I Neven Ciganović je podlegao trendu povećanja usana. U početku je želio samo korekciju ožiljka no vrlo brzo ga je ponijela moć estetske kirurgije. Nekoliko godina poslije Neven je shvatio pogrešku i vratio usne u prvobitno stanje.

'Naći pravu mjeru nije lako, a operacije usana mogu preći u neku vrstu ovisnosti. Silikonske usne su bolest duše i tijela, a psihički oporavak nakon povratka u realnost može biti vrlo težak i mukotrpan za pacijenticu, ali i za njezinu obitelj', plastični kirurg Miroslav Kinčl.

>>  Anoreksična i unakažena Donatella Versace

>> Nina Morić: Može li haljina biti kraća?

Ako ste poželjeli povećati usne, svakako se savjetujte s provjerenim estetskim kirurgom koji će vam ponuditi sve opcije i provesti vas kroz proces operacije, opasnosti koje ona nosi i oporavka, a ako se još uvijek dvoumite možda vam u odluci pomogne činjenica kako je prirodno ponovno u modi.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju