Preplanula put je ono čemu se ljeti najviše veselimo, već nakon nekoliko dana na suncu koža poprima boju pa izgledamo ljepše, a odjeća nježnih boja na tijelu izgleda odlično. Ipak najvažnije je mudro postići ono što želimo tako da koža zadrži mladenački i zdrav izgled. Zadovoljna.hr daruje vam preparate koji će vam pomoći u tome

Tijekom ljetnih dana naša koža proživljava razne promjene – utjecaj sunčevih zraka, vjetra i vode, bila morska ili slatkovodna. Važno je znati da koža pod utjecajem sunca tamni da bi se zaštitila od štetnog zračenja koje je sve veće i to je razlog zašto se stalno naglašava važnost korištenja sredstava za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka.

Treba ipak mudro postići ono što želimo - tamnu put, ali uz zdrav i mladenački izgled kože.

>> U 4 koraka do holivudskog dekoltea i ramena

>> 5 trikova da vaš badić ostane kao nov

Koža je najveći organ na tijelu i i da bismo joj osigurali bolju budućnost treba se za nju posebno brinuti, jer koža pamti i kumulira oštećenja tijekom života. Svi težimo preplanuloj puti i većina ljudi pokušava dostići željeni cilj koristeći različite preparate za zaštitu, ali i za tamnjenje.

Treba naglasiti da je njega nakon izlaganja suncu, vjetru i vodi jednako važna kao i ona prije. Za vrijeme sunčanja rožnati sloj kože koji je izložen neposrednom djelovanju sunca gubi vlagu i elastičnost, te se pojačano bora zbog gubitka hranjivih tvari. To je razlog zašto je važno nakon sunčanja nanositi sredstva koja će hidratizirati kožu, hladiti je, umanjiti opekline ako postoje, ukloniti osjećaj napetosti u koži i vratiti joj elastičnost, vlagu i sjaj.

Zato preporučamo njegu kože ujutro, prije aplikacija preparata za zaštitu kože sa zaštitinim filterima te obavezno nakon izlaganja suncu, vjetru i vodi. Najbolji su svakako preparati na prirodnoj bazi ili za one još svjesnije veganski preparati za njegu..

Nakon sunčanja preporučamo tuširanje s losionima za tuširanje koji sadrže hidratantnu komponentu sa 24- satnim otpuštanjem tako da dodatno hidratiziraju i blagog su djelovanja. Nakon toga na kožu tijela, ruku i stopala umasiramo maslac ili lyte maslac po izboru.

Prirodna kozmetika zbog svojih hranjivih i hidratantnih sastojaka izaziva ugodan osjećaj na površini kože nakon nanošenja, a koža poprima svježiji i mladenačkiji izgled uz lagani lifting efekt zbog svog upravo spomenutog sastava tj. 24 satnog otpuštanja hidratantnih molekula u stanice kože.

Sada koža nakon sunčanja neće izgledati dehidrirano i opušteno te će puno kvalitetnije tamniti, a boja poput najfinije čokolade ostat će duže na vašoj koži. Prirodna kozmetika sadrži: kombinaciju vitamina koji hrane i antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale, polifenole koji daju elasticitet koži, vitamin E koji regenerira stanice kože, a svaka pojedina aroma ima uz sve to i svoj specifičan učinak:

• Proizvodi koji sadrže šipak i smokvu te šipka i akai bobica zaglađuju i djeluju kao anti age njega
• Proizvodi s lavandaom i limunskom travom te lavandom i kamilicom smiruje i omekšava isušenu kožu
• Proizvodi s medom i mlijekom te sojinim mlijekom i medom regeneriraju stanice kože oštećene djelovanjem sunca
• Proizvodi s papajaom i guavom te guavom i mangom s antioksidantima i vitaminima obnavljaju i liječe kožu nakon sunčanja
• Proizvodi s toskanskim citrusom i kaduljom i toskanski citrusom i bijelim čajem sadrže polifenole iz bijelog čaja toniraju kožu i daju joj elasticitet
• Proizvodi s vanilijom i šećernom trskom prirodni su i lagani antioksidanti daju osjećaj ugode i smirenosti kože

Nardus N.T. daruje čitateljice portala Zadovoljna.hr!
Darujemo vam Cuccio Lytes maslace Lavanda & Kamilica , Med & sojino mlijeko i Toskanski citrus & bijeli čaj.

Nagrade su osvojile Marija Pintarić, Ružica Strunje i Martina Vučinić. Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju