Dok su se još održavale posljednje revije na tjednu mode u New Yorku, London je već pripremio pistu za početak londonske modne karavane. Tako su u prvoj polovici tjedna prikazane kreacije modnih kuća koje vrlo često vidimo na Catherine Middleton, ali i jednog modnog brenda koji se, barem zasada, sigurno neće naći u ormaru londonske palače

U moru dizajnera koji su svojom kvalitetom uspjeli osigurati svoj termin na tjednu mode u Londonu bile su u dvije modne marke koje bi bile cijenjene tek od užeg kruga modnih konzumenata da nije bile Catherine Middleton.

Riječ je o 'Issa London' te 'Temperley London' kojima je njezina odluka da ih uvrsti na svoj popis omiljenih dizajnera doprinijela iznimnu popularnost u Velikoj Britaniji.

Upravo je u Issinoj kobaltno plavoj haljini vojvotkinja objavila zaruka s princem Williamom, uvrštavajući tako ovu kreaciju na popis ikonografskih odjevnih predmeta.

Dizajnerica koja svoje modele sigurno neće ponuditi sestrama Middelton je Vivienne Westwood

Na reviji za jesen/zimu 2012. osim Issinih prepoznatljivih fluidnih haljina, ponuđene su i drugačije kreacije raskošnih tkanina i minimalističkih krojeva. Haljine s printom nadopunjene su tajicama istog uzorka stvarajući tako uniformu Issa djevojke.

Temperley London prikazao je i dnevne modele inspirirane i slavenskim folklorom, no najviše je uzdaha izazvao dio kolekcije posvećen večernjem damskim izdanjima.

Posebno su se izdvojile dvije haljine koje izgledaju baš kao da su dizajnirane za vojvotkinju je dugačka toaleta s uskim faldama ukrašena delikatnom čipkom te glamurozna crna haljina čija donja strana u boji pudera nije namijenjena za skrivanje.

>> Vivienne Westwood: Catherine je bezlična i loše se šminka

>> VIDEO: Omiljeni brend Catherine Middleton na pisti u Londonu

Dizajnerica koja svoje modele sigurno neće ponuditi sestrama Middelton je Vivienne Westwood, jedina javna osoba koja je iskritizirala stil trenutno jedne od najutjecajnijih modnih ikona.

'Meni se čini kako ona njeguje imidž obične žene, a trebala bi raditi upravo suprotno. Pitam se odakle nabavlja tu svoju odjeću' rekla je Westwood britanskim medijima naglasivši kako je najveća greška vojvotkinje od Cambridgea loša šminka' izjavila je Westwood prije kraljevskog vjenčanja.

Za nadolazeću sezonu ova je vječna buntovnica u liniji 'Red Label' preporučila plišane hlače, prepoznatljive haljine s preklopima, a za one odvažne i sasvim posebne modne dodatke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju