Njujorški tjedan mode pokazao je kako će izgledati proljeće 2012., oduševio s dvije revije sve bolje i bolje Victorie Beckham te dozom glamura i ženstvenosti s potpisom Marchese, Vere Wang i Caroline Herrere. U moru skupocjenih dizajnerskih krpica za kojima ćemo ludovati s dolaskom toplog godišnjeg doba istaknula se 15 godina stara Valerija Šestić, Hrvatica koja živi u Švicarskoj i na pistama tjedna mode u New Yorku je od 8. do 15. rujna oduzimala dah

Prvi među velikim modnim događanja, njujorški tjedan mode koji je predstavio više od 200 dizajnera i njihove kolekcije za proljeće 2012. zatvorio je svoja vrata. Moda se seli u London gdje nas očekuju nove 'upute' što nositi i kako uživati u modi.

>> Odjeća za 'siromašne' po mjerilima Victorije Beckham

>> Bacite steznike! New York zove na opuštenost

I dok se dojmovi o viđenom na pistama New Yorka još uvijek ne stišavaju jedna djevojka ima posebno velike razloge za slavlje. Njezino ime je Valerija Šestić, a 180 centimetara visine, duge noge i pune usne oduševile su kako dizajnere tako i modno osviještenu publiku Velike jabuke.

Valerija je nova hrvatska zvijezda i djevojka koja je poput Kristine Šalinović ostvarila svoje snove te postala traženi model u svijetu. Tijekom 7 modnih dana u New Yorku nosila je revije Caroline Herrere, Prabal Gurung, Y-3, Marca Jacobsa, Donne Karan, brenda Rodarte, Hervea Legera, Oscara de la Rente, Phillipa Lima i Maxa Azrie čiju reviju je i zatvorila.

Valerija je članica agencije Talia Model/Colors, živi s obitelji u Švicarskoj, a na putovanjima kojih ima mnogo prati ju majka koja se i sama bavila poslom modela. Govori pet jezika i planira upisati privatni koledž u Americi kako bi školske obaveze mogla uskladiti s putovanjima, piše Glorija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju