Modna biblija Vogue je proglasila Kate Moss najbolje odjevenom ženom u prošlom desetljeću. Usprkos skandalima ona je više od bilo koje druge poznate osobe utjecala na način na koji se žene odijevaju

Posljednjih deset godina uistinu je išlo u korist Kate Moss. Model koji u svom CV-ju ima više ispada problematičnog ponašanja, prekida, zaruka, droge i alkohola je modna ikona kojoj ništa ne može naškoditi.

Na Vogueovoj listi našlo se jedanaest celebrityja koji su svojim stilom obilježile desetljeće i utjecale na modne trendove, no 36 godina stara Kate Moss je istaknuta kao najvažnija.

>> Kao daska ravna glamurozna Kate Moss

>> Naomi i Kate Moss u ratu s Lady Gagom

'Kate Moss u svakom trenutku izgleda šik i urbano', rekla je jedna od modnih urednica Alexandra Kotur te naglasila kako je Vogue birao žene koje stilom odijevanja izlaze iz zadanih okvira te u svakom trenutku izgledaju kao da nose ono u čemu se osjećaju odlično.

>> Ima li Sarah Jessica 40 ili 80 godina?

>> Usporedite retuširanu i prirodnu Sarah Jessicu Parker

Svaka od jedanaest žena na listi dobila je svoju stilsku titulu, pa je stil Lady Gage proglašena najprogresivnijim, a prve dame Michelle Obame nezavisan.

Michelle Obama čije odijevanje je uvijek u centru pažnje je odličan primjer modne demokracije. Ona miješa uličnu modu s visokom te kombinira J Crew s Jean Paul Gaultierom. Lady Gaga pak pomiče granice i naglašava koliko je važno biti modni individualac.

Bezbrižan i jedinstveni stil glumice Carey Mulligan također je zapeo za oko modnim urednicima Voguea, dok se model i voditeljica Alexa Chung na listi našla zbog svog trendseterskog odijevanja koji odlično kombinira s uličnim stilom.

>> 6 grešaka u šminkanju koje rade poznati

>> Carey Mulligan slatka kao čokolada

Vogue nije zaobišao ni Sarah Jessicu Parker koja je prvakinja u kombiniranju boho stila s urbanim šikom. Ona obožava modu i slavi je uvijek i svugdje. Kad god se negdje pojavi ona svojom odjećom slavi modu.

Vogueova lista najbolje odjevenih

Kate Moss - najbolje odjevena osoba desetljeća

Blake Lively - jednostavno bombastična

Marion Cotillard - modna sirena

Michelle Obama - modni demokrat

Jessica Biel - američka ljepotica

Alexa Chung - urbana ljepotica

Sarah Jessica Parker - kraljica boho šika

Liya Kebede - profinjeni šik

Carey Mulligan - bezbrižna i jedinstvena

Shala Monroque - klasičarka

Lady Gaga - progresivna individualka  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju