Iako se u svijetu mode okreću golemi novci, kada su u pitanju modeli samo je šačica ta koja sa sobom odnese šlag s te vrlo bogate torte. A upravo taj šlag pokupilo je 5 najplaćenijih manekenki svijeta čija je godišnja zarada 'prešišala' i brojne poznate sportaše. Kako bi vam predočili o kojim se ciframa točno radi donosim vam Forbesovu listu najplaćenijih ženskih modela 2013. godine

Na vrhu ljestvice, daleko od konkurencije već treću godinu za redom zasjala je Brazilska zvijezda Gisele Bundchen. Iako je ove godine po drugi puta postala majka Gisele tijekom trudnoće, ali ni nakon poroda nije odmarala već je karijeru dovela do vrhunca preuzevši poslove brojnih poznatih ljepotica.

>> Tijelo Gisele Bundchen samo 2 mjeseca nakon poroda

Osim što je postala zaštitno lice tvrtki Pantene i OralB dugonoga brineta zamijenila je Beyonce u kampanji za H&M, Chanel je preuzela od Rihanne, a Davida Yurmana od kolegice Kate Moss, a sve je to ostvarila u samo 8 mjeseci.

>> Prirodne pjegice na licu bez šminke

No osim modnih pista i naslovnica Gisele ima nos i za biznis, a po posljednjim izračunima njezino bogatstvo doseže vrtoglavih 42 milijuna dolara. Na drugom i trećem mjestu se nalaze još dva Victorijina anđela, a riječ je o Mirandi Kerr i Adriani Limi.

Top 10 najplaćenijih manekenki 2013. Godine:

1. Gisele Bündchen - 42 milijuna dolara

2. Miranda Kerr - 7.2 milijuna dolara

3. Adriana Lima - 6 milijuna dolara

4. Kate Moss - 5.7 milijuna dolara

5. Liu Wen - 4.3 milijuna dolara

6. Hilary Rhoda - 4 milijuna dolara

7. Carolyn Murphy - 3.6 milijuna dolara

8. Joan Smalls - 3.5 milijuna dolara

9. Candice Swanepoel - 3.3 milijuna dolara

10. Lara Stone - 3.2 milijuna dolara

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju