S dolaskom proljeća osim prirode, probudila se i živost na ulicama kojima su pripadnice nježnijeg spola s prijateljicama krenule u potragu za novim omiljenim komadom odjeće, idelanim mjestom za kavu ili pak pravim komadom mesa za subotnju juhu. I upravo s proljećem smo iz tjedna u tjedan počeli pratiti rutuale subotnje špice, uvijek obilježene najnovijim trendovima ili osebujnim i kreativnim kombinacijama

Subotnja špica postala je ritual na kojem se u centru grada prije ručka nadoknađuju zaostali tračevi s prijateljicama, ispija prva tjedna kava bez stresa poslovnih obaveza i nabavljaju svježe namirnice za vikend ručak.

Ona je jednako tako postala i sinonim za svojevrsnu uličnu modnu reviju kojom šetaju 'obične' žene ponekad neobično ili vrlo trendi odjevene.

Bez obzira privlače li pažnju svojim originalnim stajlingom ili temeljito naučenim lekcijama lekcija iz 'must have' kataloga, sve su jednako zaslužne za stvaranje stvarnog modnog editoriala. Bez Photohopa, vizažista i stilista koji bi popravili sve ono što se u tom stilskom trenutku ne smatra savršenim.

>> FOTO Zagrebačka špica: Seksepil na veućem asfaltu

>> FOTO Zagrepčanke kao najljepši ukras blagdanske špice

Mi smo se sa svim tim damama družili tijekom godine prenoseći njihove modne izbore kako bi sve naše Zadovoljne u njima pronašle inspiraciju za svoj izlazak ili se pak, zahvaljujući 'cool cure sa slike broj šest' sjetili davno zaboravljenog šala zebra uzorka.

Nadamo se da ćete i ubuduće s kavicom ispred računala i dalje s nama šetati špicom i uživati u uličnoj modi koja još uvijek modnim kreatorima služi kao jedno od najvećih izvora inspiracije.

Na kraju godine izabrali smo deset 'špicerica' koje su svojim izgledom, kombinacijom ili osobnošću najviše privukle našu, i što je još važnije, vašu pažnju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju