Uz četiri lika sa čijim smo se ljubavnim problemima znale poistovjećivati, u seriji 'Seks i grad' kao peti i mnogima najdraži lik navodi se moda. Modne kombinacije koje smo prepričavali dan nakon odgledane epizode, djelo su suradnje stilistice Patricije Field i najskupljih modnih kuća koje su se odvažile na posuđivanje luksuzne odjeće nakon što se Carrie ekranom prošetala s kultnom Fendi Baguette torbicom pod rukom

Povodom izlaska knjige posvećene poznatom modelu torbice 'Fendi Baguette' 2. lipnja, Sarah Jessica Parker priznala je kako je upravo posudba ovog modnog dodatka, koji je dobio ime prema vrsti francuskoga kruha, pomogao da serija 'Seks i grad' izraste u najveću televizijsku modnu inspiraciju.

>> Torbica od 274.000 kuna o kojoj svi bruje

Prije nego li je modna kuća Fendi posudila ovu malu pravokutnu torbicu stilistica serije Patricia Field morala je biti štedljiva i unutar ograničenog budžeta stvoriti četiri stilski promišljena lika.

>> Koje su najskuplje ženske torbe na svijetu?

Nakon što je Carrie Bradshaw na ekranu prošetala s Baguetticom ispod ruke, mnoge modne kuće počele su posuđivati luksuznu odjeću koju je ova, sve raskošnije odjevena seks kolumnistica promovirala bolje od bilo koje manekenke ili skupe reklamne kampanje.


'Sentimentalno sam vrlo vezana za Baguette torbu. Moj prvi model bio je od satena, maslinasto zelene boje s prekrasnim cvjetnim motivom i crvenim remenom. Imala je divnu šarenu podstavu i nosila sam je u svim prilikama' izjavila je Sarah Jessica Parker.

Koliko je ovaj modni dodatak ostavio traga u svjetskom dizajnu svjedoči i nagrada iz 2000. na sajmu modnih dodataka te imena suvremene umjetnosti poput Damiena Hirsta, Jeffa Koonsa te Richarda Princea koji su dizajnirali limitirane kolekcije ove torbice sa svojim potpisom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju