Još jedna provokativna reklama Calvina Kleina uzburkala je javnost i doživjela zabranu u Australiji. Opisana kao fotogfrafija koja poziva na nasilje i silovanje i uvredljiva je za žene i muškarce

Zaštitno lice kampanje je supermodel Lara Stone koja pozira u društvu tri muška modela, i dok jednom od njih drži glavu u krilu, drugi se nadvio nad nju cijelim tijelom.

Nakon što je osvanula na jumbo plakatima diljem zemlje mnogi su se pobunili kako je uvredljiva za oba spola te poziva na nasilje.

>> Polugola i vruća Eva u reklami za traperice

>> VIDEO: Obdareni vampir novo je tijelo Calvina Kleina

Odbor koji je zatražio zabranu reklame opisao ju je kao uvredljivu za žene i to na način da poziva na bludne radnje nad njima, pa i na silovanje.

'Reklama poziva na nasilje nad ženama, što je vrlo zabrinjavajuće', rekao je psiholog Alison Grundy koji naglašava kako je korištenje seksualnog nasilja postao alat koji se često koristi u marketinškim kampanjama, što može biti opasno.

'Ukoliko se nastavi s prikazivanjem nasilja kroz reklame, video igrice, filmove i pornografiju možemo očekivati i porast nasilja nad ženama', pojasnio je Grundy.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju