Premda se moda mijenja nevjerojatnom brzinom, a trendovi za proljeće i ljeto već su predstavljeni na modnim revijama modu možete pratiti i na puno jeftiniji i jednostavniji način. Zavirite u ormar i u kutije s nakitom i kozmetikom te poslušajte savjete koji će vam pomoći da budete 100 posto u trendu

1. Zbogom smokey eyes
Iako je smokey eyes još uvijek dobar odabir za večernji izlazak, izbjegavajte ga tijekom dana. Svjetskim su pistama prošetale manekenke čija su lica bila ukrašena nježnim, prirodnim nijansama sjenila. Prokopajte kutiju s kozmetikom i izvadite sva sjenila pastelnih boja koje ste do sada ignorirali. Zeleno, ljubičasto, oker ili nježno ružičasto sjenilo neće biti prenapadno, a u prvom će se planu naći vaše trepavice. Koristite maskaru za volumen.

2. Masivan nakit
Široke narukvice geometrijskih oblika, glatke i sjajne obrade ponovno je u trendu. Isto vrijedi i za masivno prstenje te krupne viseće naušnice. Uz jednobojnu kombinaciju vaš će nakit itekako doći do izražaja.

3. Boja lavande
Ova sočna mladenačka boja odličan je podizač energije za tople proljetne i ljetne dane koji su pred nama. Izaberite detalj poput torbe, balonera, balerinki ili remena u nježnoj, pastelnoj nijansi boje lavande i uživajte.

4. Nepravilni razdjeljak

Nakon toliko sezona razdjeljaka na stranu, došlo je vrijeme za veliki povratak razdjeljka na sredini. Izbjegavajte strogo ravnu liniju i dopustite kosi neka sama odabere svoj put. Ovakva frizura će pristajati svim tipovima žena.

5. Mokasine na visoku petu
Mokasine su se vratile, ali u nešto elegantnijem i seksepilnijem stilu. Legendarne cipelice u novom ruhu su idealne za poslovno odijelo i kostim, ali i za dugačke traperice te seksi haljinicu.

6. Jednobojne traperice
Recite zbogom ispranom i rasparanom jeansu jer u modi su ponovno jednobojne traperice. Tamnoplave traperice laganog trapeza u stilu sedamdesetih, koje podsjećaju na klasične hlače pun su pogodak. Prokopajte ormar i potražite ih.

7. Zbogom sjajila za usne
Ovog proljeća zaboravite na sjajila za usne i odaberite mat ruž. Novi mat ruževi obogaćeni su vlagom pa neće isušiti vaše usne te će duže će ostati postojani. Ako ne želite trošiti novce na novi ruž, iskoristite onaj koji trenutno koristite, a višak sjaja odstranite tapkajući prstima po usnama.

8. Haljine s retro printom
Haljine zanimljivog retro printa ponovno su in. Živahne, razigrane boje i oblici osvježit će vaš look, a uz ovakvu kombinaciju vam ne treba nikakav nakit.

9. Duge suknje
Ženstvene suknje punijeg materijala i zvonolikog oblika do ispod koljena odgovarati će gotovo svim oblicima ženskog tijela, a izgledat ćete vrlo elegantno i profinjeno. Odaberite suknju neutralne boje i iskombinirajte ju uz bluzu zanimljivog printa ili šarenu majicu.

>> 6 ultra brzih trikova za ljepotu

10. Sivi lak za nokte
Fantastičan balans između pretamne i hladne crne i vrišteće pink boje koje su prošle godine bile pravi hit je upravo prekrasna, elegantna nijansa sive boje. Siva je boja koju možete kombinirati uz sve boje i prigode. Odaberite lak visokog sjaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju