Iz dana u dan na tržištu je sve više proizvoda koji pomlađuju kožu te usporavaju znakove starenja. No u bogatoj ponudi tretmana i proizvoda kako znati što je najbolje za nas i što garantira pozitivne rezultate?

Upoznajući se sa proizvodima i tretmanima otkrili smo najpopularnije metode pomlađivanja koje vladaju modnom prijestolnicom Londonom.

Derma roller je spravica koja možda podsjeća na sprave za mučenje kakve su koristili u srednjem vijeku no rezultati koje daje su nevjerojatni.

To je maleni valjak prekriven iglicama kojim se prelazi preko lica te ubodima koži nanosi tisuće malih ozljeda. Na taj se način aktiviraju stanice u koži zadužene za proces zalječenja površine kože te na taj način potiču stvaranje kolagena koji koži daje elastičnost koju ona s godinama polako gubi.

Derma roler je ujedno i jedan od najboljih tretmana za kožu oštećenu i isušenu suncem, te rješava ožiljke od akni kao i same akne.

No kao i svaki tretman i ovaj ima svoje rizike pa izlaganjem postupku postoji opasnost od hiperpigmentacije te oštećenja i nadraživanja kože.
Tretman valjkom s iglicama često se kombinira s također vrlo popularnim kemijskim pilingom i vitaminom E što daje odlične rezultate.

>> Koji su kozmetički tretmani opasni za zdravlje?

>> Bizarni tretmani slavnih i lijepih

Kemijski piling je postupak odstranjivanja površinskog sloja kože kemijskim agensima. Željeni efekt kemijskog pilinga je pomlađivanje.

To je postupak prilikom kojeg kemijski spojevi prodirući u duboke slojeve kože osim što uklanjaju bore, u koži potiču stvaranje vlastitog kolagena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju