Od šoka kojeg je prošlog tjedna doživjela javnost zbog reklame za 'America's Next Top Model' u kojem je prikazana djevojka Ann nevjerojatno tanko struka, još je već zgražavanje izazvala reakcija Tyre Banks kojoj se Ann 'prilično svidjela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka inačica reality show 'America’s Next Top Model' u svojoj je najavi prikazala djevojku visoku 187 centimetara s vjerojatno najuži strukom prikazanim na televiziji.

Dok je time izazvala otvoreno zgražavanje jednog od članova žirija, Miss J. Alexandera, duga članica i ujedno producentica emisije Tyra Banks izjavila je kako joj se ta djevojka 'prilično sviđa'.

Takvom je izjavom na sebe privukla bijes anoreksijom site javnosti, ali i licemjerom poznatih osoba. Prije samo nekoliko godina kada se 36 godina stara manekenka udebljala 15 kilograma, postala je glasnogovornica ljepote koja dolazi u svim veličinama.

'Kao jedna od predvodnica promocije zdravog izgleda, priznajem da nisam pogledala reklamu prije nego li je puštena u javnost. U ime ekipe showa ispričavam se za bilo kakvu zabunu, ljutnju ili razočarenje koje je snimka izazvala' stoji u službenom priopćenju Tyre Banks.

'Posvećena sam proširivanju definicije ljepote koja uključuje SVE oblike, veličine i proporcije, od mršavica do debeljuca i svima između toga. Želim reći ženama da svijetu mogu reći da poljubi njihovu – mršavu, široku, spljoštenu ili celulitom prekrivenu – već znate što' dalje se navodi u priopćenju.

>>VIDEO: Šokantan prizor najužeg struka ikada

>> U Hrvatskoj od bulimije i anoreksije boluje oko 50 tisuća mladih

Tijekom sljedeće sezone emisija će pokazati kako je i gotovo anoreksična Ann bila izložena ismijavanju i iščuđavanju okoline.