Dolaskom proljeća jedva smo dočekali žive i pastelne boje koje popravljaju raspoloženje i odišu svježinom. Upravo zbog toga boje bi se trebale naći i na vašem licu i to u obliku sjenila i olovke za oči. Doznajte kako u samo 4 poteza možete postići najljepši proljetni smokey eyes

Smokey eyes jedan je od najpopularnijih teknika šminkanja koja u trenu može naglasiti svako oko. No ponekad osjenčani crni, smeđi i sivi tonovi izgledaju tmurno i prenapadno, posebno kada je riječ o proljetnom i dnevnom looku.

>> U 5 koraka do najnovijeg smokey eyes trenda

Iskoristite žive boje, napravite vlastitu, modernu interpretaciju smokey eyes tehnike koju predlaže Daily Mail i zablistajte u trenu.

1. Sjenilo u nekoj živoj proljetnoj boji širokim kistom nanesite ravnomjerno na cijeli kapak. Preporučujemo ljubičasti ili ciklama ton, no možete se poigrati zelenom ili tirkiznom bojom.

>> 10 važnih pravila za nanošenje maskare

2. Obrubite oko svjetlo plavom ili zelenom olovkom za oči i to gornji i donji kapak od početka do kraja. Olovku prstom ili uskim aplikatorom lagano razmažite kako biste razbili oštre linije.

3. Crnu olovku nanesite uz sam rub donjih i gornjih trepavica te u unutarnji rub oka. Ako ste dovoljno spretni na gornjem kapku možete koristiti i tuš za oči.

4. Kako biste u potpunosti naglasili oko na trepavice nanesite maskaru. Ona se nanosi u dva sloja i to naizmjenično jedno pa drugo oko. Maskaru nanesite i na donje trepavice, ali vrlo lagano i oprezno kako se ne bi preslikala i zamrljala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju