Koliko god bismo to htjele, nemoguće je svakoga dana imati savršenu frizuru. Vremenski uvjeti, hormoni ili pogrešan šampon, samo su neki od faktora koji utječu na izgled i stanje naše kose. Ipak, posebno razočaranje nastaje kada iz frizerskog salona izađete krajnje nezadovoljni rezultatom. Zato je potrebno odabrati mudru strategiju kako se snaći u takvoj situaciji i boriti se protiv loše frizure koja vam može pokvariti raspoloženje i onemogućiti uživanje u inače lijepom danu

1. Prekratko ste ošišani? Nova asimetrična frizura vam ipak ne pristaje onako kako ste mislili? Stvar će spasiti špangice! Možete odabrati one gotovo neprimjetne ukosnice ili pak malo raskošnije, sa šljokicama, cvjetićima i raznim drugim motivima. Našušurite malo kosu te u nekoliko poteza pomoću ukosnica učvrstite sasvim novu zgodnu frizuru i odmah ćete se osjećati puno bolje.

Isprobajte raznolike kozmetičke preparate za kosu, pogotovo kreme koje kosi daju teksturu i sjaj dok kovrčavoj kosi naglašavaju kovrče obogaćujući njezin volumen

2. Dok ponovno ne izraste do željene duljine, kosu možete izravnati ili pak nakovrčati pomoću pegle ili električnog uvijača za kosu. Možda vam se na kraju novi imidž i svidi pa se tako vaša frizerska katastrofa u trenu može pretvoriti u omiljenu vam frizuru.

3. Isprobajte raznolike kozmetičke preparate za kosu, pogotovo kreme koje kosi daju teksturu i sjaj dok kovrčavoj kosi naglašavaju kovrče obogaćujući njezin volumen. Zagladite li kosu gelom i složite li je u konjski rep, dobit ćete elegantno oblikovanu frizuru koja će pak vaše lice i šminku istaknuti u prvi plan.

Puštate li šiške, složite ih u blagu kokoticu ili ih začešljajte sa strane i učvrstite pomoću gela ili poneke ukosnice kako se ne bi previše isticale.

4. Kod nedostatka volumena, pogotovo ako je riječ o slaboj kosi, puno mogu pomoći privremene ekstenzije na kopču. U samo nekoliko pokreta dobit ćete kosu kakvu ste željeli - dulju i bujniju.

Riječ je o praktičnom dodatku koji se lako uklanja i ponovno stavlja pa svakoga dana možete mijenjati frizuru, odnosno duljinu kose. Pripazite samo da ekstenzije izgledaju što prirodnije, poput vaše kose.

5. Kako biste izbjegli neželjenu frizuru, ponesite sa sobom fotografiju one koju biste htjeli imati i posavjetujte se s frizerom bi li to vama pristajalo obzirom na vaš tip i kvalitetu kose. Navikli ste na svoju staru frizuru i teško se prilagođavate na svoj novi odraz u ogledalu.

Ne poznaje li frizer dovoljno vaše uobičajene želje, način češljanja i što sve volite, svakako mu sve napomenite i to do najsitnijih detalja. Ukoliko vam se nova frizura već nakon nekoliko dana prestane sviđati, recite to svom frizeru koji će vam zasigurno pomoći u pronalasku nekog boljeg rješenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju