San svake žene tijekom ljetnog perioda su glatke noge te prije skidanja u kupaći kostim njegovana bikini zona, no najčešća posljedica invazivnih tretmana depilacije su urasle dlačice. Ovaj zdravstveni i estetski problem nastaje kada dlačica prilikom ponovnog rasta mijenja svoju putanju i umjesto da izađe na površinu kože ona ponovno urasta nakon čega dolazi do upale. Neželjeno urastanje može se smanjiti i to pomoću 2 vrlo učinkovita prirodna pripravka

1. PILING PROTIV URASTANJA DLAČICA:
Piling služi za uklanjaju mrtvih stanica s površine kože koje je prije depilacije važno ukloniti jer one blokiraju rast dlačice i uzrokuju njihovo urastanje.

Piling je nužan prije depilacije jer uklanja mrtve stanice s površine kože koje inače blokiraju rast dlačice i uzrokuju njihovo urastanje

>>9 sjajnih savjeta koji će usporiti rast dlačica

Sastojci:
½ šalice maka u zrnu
1 šalica bademovog ulja

Priprema: U staklenoj posudi izmiješajte mak i ulje dok ne nastane ravnomjerna smjesa, ostavite je da odstoji pola sata dok se sastojci ne prožmu nakon čega je spremna za upotrebu.

>>Nježna depilacija: Domaća pjena za brijanje idealna za bikini zonu

Način upotrebe:
Pripremljeni piling nanesite na spužvicu i nježnim kružnim pokretima utrljajte preko cijele površine kože koju pripremate za depilaciju. Zrnca maka napravit će invaziju na odumrle stanice dok će ulje badema kožu smiriti i nahraniti te joj podariti potrebnu vlažnost

2. KREMA PROTIV URASTANJA DLAČICA:
Bentonit glina se u dodiru s vodom ponaša kao spužva te iz kože izvlači toksine i višak masnoće. Zahvaljujući antivirusnim svojstvima obnavlja oštećenu kožu i otvara pore kako bi ponovan rast dlačice bio olakšan.

Bentonit glina zahvaljujući antivirusnim svojstvima obnavlja oštećenu kožu i otvara pore kako bi ponovan rast dlačice bio olakšan

Med je jedan od najboljih prirodnih hidratanata, a eterična ulja djeluju protuupalno dok ulje vitamina E kao odličan antioksidans zacjeljuje oštećenu kožu.

Sastojci:

1 žlica meda
1 šalica bentonit gline (možete ju nabaviti u bolje opremljenim ljekarnama)
7 kapi ulja vitamina E
3 kapi eteričnog ulja kamilice, lavande i čajevca

Priprema:
U staklenoj posudi izmiješajte glinu i med dok ne dobijete homogenu masu, potom u nju dodajte ulje vitamina E i eterična ulja. Kako bi dobili što kremastiju teksturu u smjesu dodajite kap po kap tople vode i dobro izmiješajte.

Način upotrebe:
Nakon pilinga i depilacije noge dobro isperite u toploj vodi i posušite, potom na cijelu površinu nanesite pripremljenu kremu i pustite oko 15 minuta da djeluje. Nakon toga smjesu nježno uklonite ručnikom namočenim u toploj vodi te posušite površinu kože.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju