Od 16. do 18. rujna, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu postati će suvereni centar hrvatske modne scene povodom održavanja poznatog modnog događanja Dove Fashion hr.-a za sezonu proljeće-ljeto 2011.

Vodeća imena domaćeg dizajna kao što su I-GLE, Branka Donassy, Ivica Klarić, Robert Sever, Zoran Mrvoš, Igor Galaš, Ivana Barač, eNVy room, Ivica Skoko, Aleksandra Dojčinović, Ana Maria Ricov svoje će kolekcije prikazati na minimalnoj ali moćnoj pisti koja će sa snažnom arhitektonskom pozadinom Muzeja suvremene umjetnosti postati jedna od najimpresivniji modnih scenografija ikada produciranih.

Novitete unutar dizajnerskog tima DOVE FASHION.HR-a od ove pret-a-porter sezone čine Martina Felja, Ivan Alduk i Damjan Jacić.

Ovaj trojac već se dokazao svojim kolekcijama domaćoj javnosti, a posebnu pažnju izaziva talentirana Martina Felja, jedina hrvatska dizajnerica koja aktivno surađuje sa hollywoodskim zvijezdama od Paris Hilton do Sarah Larson.

U posljednje tri sezone DOVE FASHION.HR izrastao je u kreativnog i produkcijskog diva koji je više nego uspješno u srpnju ove godine lansirao hvaljene CRUISE kolekcije na Zlatnom ratu na otoku Braču.

Inspirativan prostor Muzeja suvremene umjetnosti još jednom evocira granice istraživanja između umjetnosti i mode stoga se na tom tragu nalazi svojevrsna prva hrvatska 'performence' modna kampanja koju su osmislili tradicionalni art direktori DOVE FASHION.HR, višestruko nagrađivani dvojac Decker & Kutić, pod kreativnim vodstvom Grge Zečića.

Na temelju intrigante modne kampanje poseban modni video režirati će priznati redatelj Vanja Vascarac i na taj način još dublje zaroniti u istraživanje estetike konceptualnih modnih filmova kakve produciraju vodeći svjetski modni fotografi.

>> VIDEO: Prvi hrvatski modni cruiser uspješno isplovio

>> VIDEO Domaći dizajneri poručuju: Ovog ljeta pokažite noge

Posebnu pažnju medija i javnosti svakako će izazvati 'Dove Men' kolekcija koju će dizajnirati legendarni pionir muškog pret-a-portera u Hrvatskoj, Ivica Klarić. 'Snaga i njega' glavni su postulati 'Dove Men'-a koje će Klarić maestralno pretočiti u klasičnu mušku kolekciju koja ne ovisi o trendu.

Ulogu 'Dove Men' zaštitnih lica preuzeti će deset poznatih muškaraca iz javnog života koji sa svojim životnim iskustvom i karizmom najbolje izražavaju samouvjerenost i osjećaj ugode u vlastitoj koži.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju