Najnovija metoda koja garantira vječnu mladost zvuči kao dio scenarija iz 'Sumrak sage', no injekcije punjene vlastitom krvi su navodno najbolje što možete uštrcati u svoje lice

Izgleda kako je injekcijama botoksa odzvonilo, novi tretman ljepote vlastitom krvlju je bezbolan, kratko traje i ne izaziva alergije.

Dr. Julio F. Gallo iz Kalifornije osmislio je kozmetički tretman krvlju koji se u medicini koristi za brže zacjeljivanje rana te tvrdi kako je to uistinu formula za vječnu mladost.

Postupak počinje vađenjem krvi iz koje se zatim posebnim procesom odvaja plazma od krvnih stanica. Dobivena plazma se koristi na isti način kao i ostali kozmetički fileri, no postupak uštrcavanja se radi puno tanjom iglom te je manje bolan od tretmana botoksom ili nekim drugim kozmetičkim filerom.

'Zovemo ga 'Vampirski filer' jer se koristimo krvlju pacijenta', pojasnio je naziv dr. Gallo.

Ovim tretmanom se potiče prirodna regeneracija organizma koji uz pomoć filera obnavlja i zateže umornu kožu.

Za tretman krvlju je potrebno izdvojiti oko 6 tisuća kuna, a traje 18 mjeseci.

Reakcije pacijentica su pozitivne, a sam zahvat je gotov u samo jedno popodne. Za sada se izvodi samo u Americi, a mnoge Britanke putuju tamo kako bi se pomladile.

Ovo nije jedini tretman krvlju koji se koristi za pomlađivanje. Nedostatak kisika u stanicama krvi dovodi do slabe cirkulacije, kako bi se to promijenilo pacijentima se vadi 50 mililitara krvi koja se zatim obnavlja uz pomoć UV zraka te vraća u organizam.

Rezultat je organizam pun energije te mlađa i zdravija koža, no mnogi doktori se ne slažu s učinkovitošću ove terapije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju