Minimalizam i američka moda odavno su zaljubljeni par, a to je dokazala i nova kolekcija Calvina Kleina na njujorškom tjednu mode za sezonu proljeće/ljeto 2011. Sam dizajner te slavne modne kuće definirao je tri nijanse bijele među koje su se uvukle crvena, plava i vječna crna

Posljednjeg dana najdužeg modnog tjedna, onog koji se održava u New Yorku, svoju ju je modnu viziju pokazala i modna kuća Calvin Klein.

Njezin dizajner Francisco Costa ostao je vjeran prepoznatljivom minimalizmu tipičnom za američku modu 90-ih te je gotovo sve kreacije ravnih ploha i ogoljenih materijala prikazao u 3 nijanse bijele boje.

Prema njegovim riječima, jedna od njih je boja krede upotrijebljena na primjerice dugim haljinama od svile, zatim boja bisera na suknjama te ležernim majicama sportskog kroja te nijansa pergamenta vidljiva na haljinama s faldama.

>> VIDEO: Disco groznica Marca Jacobsa

>> VIDEO: Elegantno s naglaskom na snažnu ženu

Nosivi modeli za sve one koje već boli glava od urnebesnog šarenila boja i krojeva u kolekciji Calvina Kleina naći će svoj modne utočište, a prikazana haljina kao predimenzionirana bijela majica s golemim džepovima sigurno će se naći na tijelima mnogih celebrityja u svakodnevnim prilikama u kojima žele biti ležerni te istovremeno pomodno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju