Cilj projekta Fashion.hr Industrija koji je predstavljen na press konferenciji na Zagrebačkom Velesajmu je oživljavanje tekstilne industrije i povezivanje s hrvatskim modnim dizajnerima

Tekstilna industrija u Hrvatskoj je na koljenima, a na desetke tisuća krojačica je u prošloj godini ostalo bez posla. Takvo stanje potaknulo je organizatore modnog događanja Fashion.hr na čelu s Vinkom Filipićem da pokrenu projekt Fashion.hr Industrija.

Hrvatski dizajneri pokušat će oživiti domaću tekstilnu industriju i to tako što će se njihova dizajnerska odjeća u skoroj budućnosti krojit u tekstilnim tvornicama kojima ionako nedostaje posla, a kupci će biti zadovoljniji jer će do dizajnerskih komada dolaziti po puno povoljnijim cijenama.

>> Celebrity ljubav u prvim redovima Fashion.hr-a

'Težit ćemo tome da otvorimo trgovine i kvalitetno plasiramo proizvode. Tako ćete moći kupiti odijelo Ivice Klarića po vrlo povoljnim cijenama', pojasnio je Vinko Filipić.

Među prvima svoj rad je upotpunio spretnim prstima radnica Kamenskog mladi Juraj Zigman. One su za njegovu posljednju kolekciju izradile broševe koje je uz modele nosila i Severina koja je tako dala svoju podršku ženama koje su ostale bez prihoda i posla.

'Rezultat spoja mladih kreatora koji su puni volje i energije i industrije koja je na rubu propasti bit će nešto što ćemo danas, sutra ponuditi Europi', optimističan je Juraj Zigman.

Ovim projektom će domaći proizvođači u ovoj kriznoj godini pokušati stati uz bok stranim lancima poput Zare ili H&M-a, ali s porukom: Kupujmo Hrvatsko.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju