Tjedan muške mode u Parizu je pokazao kako muškarac mora izgledati, naravno, pod uvjetom da voli modu. Dior,Chanel i Galliano pokazali su što će trendseteri odjevati idućeg proljeća, no i da muškarci kasne zbog šminkanja!

Nakon milanskog tjedna mode na kojem su velika dizajnerska imena predstavila svoje muške kolekcije za proljeće 2011. na red je stigao i Pariz. Modna meka ugostila je Jean paul Gaultiera, Dior, Johna Galliana koji je na pistu doveo Charlieja Chaplina, Louisa Vuittona i druga velika imena iz svijeta mode.

Pariškim revijama prošetali su i modeli odjeveni u kreacije tragično i prerano preminulog dizajnera Alexandera McQueena. Njegovu modnu kuću je preuzela Sarah Burton, njegova desna ruka koja će pokušati nastaviti oduševljavati, baš popout onoga od kojeg je učila.

Svi su se oni potrudili predstaviti ono što će oduševiti modernog muškarca. Najekstravagantniju reviju je svakako priredio John Galliano koji je pripadnike jačeg spola vratio u prošlost. Iako je revija kasnila zbog problema sa šminkom, pa se u publici osjetila nervoza, ubrzo nakon što su modeli počeli izlaziti na pistu sve je zaboravljeno.

Brkovi, kovrčava kosa, nakrivljeni šeširi i kišni kaputi u stilu velikog Chaplina oduševili su publiku i kritiku, a i sam dizajner je, kao i uvijek na kraju svojih revija, na pistu izašao odjeven u istom stilu.

Svoje viđenje mode predstavio je i Dior te zaslužio same pohvale velikog Karla Lagerfelda koji, iako radi za konkurentski Chanel obožava Dior.

Njihov muškarac je dramatičan i istovremeno elegantan i izrazito moderan te namijenjen nešto mlađim muškarcima, prokomentirao je Lagerfeld.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju