Pret-a-porter kolekcija za sljedeću sezonu Alexandera McQueena prvo je predstavljanje Sarah Burton kao kreativne direktorice. Nezahvalne cipele u koje je morala uskočiti nakon smrti cijenjenog dizajnera zahtijevale su vrhunskog kreativca i majstora zanata, a koliko je bila uspješna pokazuju pohvale za predstavljene modele

Najiščekivanija revija na Tjednu mode u Parizu za proljeće/ljeto 2011. zasigurno je bila ona Alexandera McQueena.

Razlog tome činjenica je da je ovaj brend poznat po dramatičnoj kreativnosti i vrhunskoj zanatskoj umješnosti preminulog dizajnera po prvi puta prikazao reviju pod kreativnim vodstvom Sarah Burton.

Boemska i kreativna, prepoznatljivih gotičkih i srednjevjekovnih motiva kolekcija je obilovala i voluminoznim kreacijama u stilu mini krinolina prepoznatljivog McQueenovog potpisa, ali i u aplikacijama leptira te vrpca u funkciji donjeg dijela haljine.

Neuobičajeni materijali poput klasa pšenice te raskošnog perja fazana pokazali su će Sarah Burton upravo kao i McQueen pred publiku rado iznositi i potpuno neočekivane dizajnerske ideje.

>> VIDEO: Posljednjih 16 kreacija Alexandera McQueena

>>VIDEO: Konačno zbogom modnom huliganu McQueenu

Modni svijet napokon može odahnuti jer iako jedinstvenog modnog huligana više nema, njegovo modno carstvo sigurno kroči na ženskim štiklicama, naravno, s njegovim potpisom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju