Težnja ljepoti je u ljudskoj prirodi, a danas uz novotarije 20. stoljeća gotovo sve je moguće.Popularni Photoshop točnije digitalna obrada fotografija jedan je od načina stvaranja iluzije o pojedincu

'Ovaj način je puno jeftiniji od faceliftinga, a djeluje kada čovjek želi stvoriti iluziju da je mlađi i zgodniji te zadovoljiti neke društvene standarde tzv. poliranjem', rekao je psiholog Boris Blažinić.

U posljednje je vrijeme Photoshop uistinu uzeo maha, gotovo da nema fotografije u tiskanim medijima koja je obrađena. Unatoč mnogim ulaganjima u svoj izgled, slavne osobe smatraju kako na fotografijama još uvijek treba doraditi neke stvari.

Čokoladu prvo prodaje omot, a onda sadržaj. Isto je i kod ljudi, oni nisu onakvi kakvi jesu, već onakvi kakvi bi željeli biti.

Kraljica popa Madonna unatoč trudu ne može sakriti godine, no bez problema ih skriva Photoshop. Isto je i s nesavršenostima na licu Cameron Diaz i tijelu Teri Hatcher.

>> Manekenki u Photoshopu dodali 12 kilograma

>> Ponovno plastično lice Teri Hatcher

Danas je kult mladosti postao imperativ u poslovnom svijetu i privatnom životu.

Bez Photoshopa sjajno ne izgledaju ni latino ljepotica Jennifer Lopez, Kim Kardashian, model Tyra Banks i glumica Reese Witherspoon, a čak ni Shakira bez Photoshopa nije ono na što smo navikli.

Promjene na fotografijama sve više traže i obični ljudi koji prvenstveno žele vidjeti promjene na licu poput uklanjanja bora, prištića pa čak i promjena izgleda.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju