Nakon 14 kolekcija u samo četiri godine došao je kraj dizajnerskoj karijeri supermodela Kate Moss. No i svoj posljednji posao je odradila kao profesionalka što je i dokazala na fotografijama u kojima pozira u odjevnim komadima koji će sigurno biti najtraženija roba ove zime

Posljednja kolekcija za jesen/zimu 2010/2011. koju je Kate napravila za Topshop naći će se u prodaji već sljedeći mjesec i sigurno će kao i prethodne izazvati pravi stampedo na trgovine ovog britanskog lanca ulične odjeće.

Kao i prethodne, i ova kolekcija odiše mješavinom boho stila te rock šika sedamdesetih koji Kate tako uspješno njeguje dugi niz godina. Iako je 36 godina stara manekenka dizajnersku karijeru stavila na čekanje posao modela odradila je savršeno.

Uz fotografije koje najavljuju novu kolekciju snimljen je i video u kojem se Kate igra stilistice koja odijeva modele Adwou Aboah, Caru Delevingne, Genevieve Garner, Rosalyn Holman i Jessicu Horton.

Uz posljednju kolekciju Topshop će u prodaju pustiti i onu pod nazivom 'Kate Iconic' koja se sastoji od deset najboljih komada iz svih dosadašnjih kolekcija.

Vlasnik Topshopa Sir Philip Green je još u kolovozu najavio kraj ove uspješne suradnje te pojasnio kako obaveze supermodela jednostavno ne ostavljaju Kate dovoljno vremena za dizajniranje odjeće.

>> Kate Moss povećala dekolte za reklamu

>> VIDEO: Pomlađena Kate Moss lansirala kolekciju za Topshop

>> Kate Moss gola u službi mode

>> Razigrana, ženstvena i šik Kate Moss

'Kada smo započeli sa suradnjom nismo razmišljali o njezinom kraju, no nakon 14 kolekcija izuzetno sam ponosna na sve što smo napravili, a i puno sam naučila o modi', rekla je Kate.

Njezina prva kolekcija koja se u trgovinama Topshopa pojavila 2007. izazvala je pravi modni urnebes. Više od dvije tisuće žena čekalo je pred vratima trgovine u Londonu kako bi se barem na tren približile glamuru s potpisom jedne od najuspješnijih supermodela na svijetu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju