Velika crvena torba koju je Jadranka Kosor nosila prilikom susreta s Barackom Obamom krenula je na svoj put osvajanja modnog svijeta kao izvorni Hrvatski uporabni suvenir

Hrvatska poslovna torba dizajnerice Mine Petre koju je premijerka nosila na susretu s američkim predsjedniom u Budimpešti tada je opisana kao 'prevelika' i nepriklanda, a i sama premijerka je imala problema s njom prilikom rukovanja s Obamom. Ipak torba kreće na svoj put osvajanja svijeta.

Dizajnerica Mina Petra će ju predstaviti na najvećem japanskom turističkom sajmu koji se od 24. do 26. rujna održava u Tokyju. Na taj će način proizvod tkalačke zadruge iz Knina koji je nagrađivan kao izvorni uporabni suvenir u Hrvatskoj i svijetu nastaviti svoj put uspjeha.

>> VIDEO: Koja je tajna crvene torbe Jadranke Kosor?

Torba ukrašena tradicionalnim motivima bit će predstavljena drugog dana sajma u sklopu Hrvatskog sata na kojemu će posjetitelji iz cijeloga svijeta imati prigodu vidjeti originalne etno kreacije priznate hrvatske modne dizajnerice inspirirane narodnim nošnjama i izrađene od ručno tkanog lanenog platna te urešene motivima i aplikacijama iz bogatog hrvatskog tekstilnog rukotvorstva.

Hrvatska će se u Japanu predstaviti u sklopu nagrađivane izložbe pod nazivom Be CROative. Na izložbi će biti predstavljeno više od 40 hrvatskih proizvoda, nosioca prestižnih znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Prije predstavljanja u Japanu izložba Be CROative održana je u Njemačkoj, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, SAD-u, Italiji, Argentini, Čileu, Bosni i Hercegovini, Australiji i Rusiji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju