Finale revija visoke mode najčešće pripada haljini od koje se očekuje najviši stupanj elegancije, ženstvenosti i raskoši. Riječ je o vjenčanici, bezbroj puta interpretiranoj toaleti čiji je zadatak prikazati mladu u svom najljepšem izdanju. Upravo zato dizajnerima predstavlja veliki izazov na kojeg se spremni odgovoriti isključivo svojim rječnikom, bez povlađivanja budućim suprugama

Gotovo svaka revija visoke mode poznatih modnih brendova završava vjenčanicom koja pokazuje koliko su dizajneri spremni daleko ići u svojoj kreativnosti držeći se nekih osobina ove tradicionalne haljine.

Ženstvenost i raskoš nikada nisu upitni, ali romantičnosti i seksepilnost nisu uvijek u jednakom odnosu na dizajnerskoj vagi.

Upravo održani tjedan visoke mode u Parizu ponudio je prekrasne vizije ženskih predmeta želja, a buduće supruga dobile su inspiraciju u vjenčanicama stilski potpuno različitih dizajnera – Jean Paul Gaultiera, Elieja Saaba i Chanela.

Dizajner libanonskog porijekla Saab dao je najbajkovitiji prijedlog, nježnu haljinu ledeno plave boje izvezenu brojnim kristalićima upotpunjenu dugačkim velom do poda.

Karl Lagerfeld za Chanel mladenku vidi gotovo kao grčku boginju s dugačkim šlepom i paperjastim šeširićem kojim bi se oduševila svaka djevojčica u duši.

>> VIDEO Kristina Šalinović: Ovo je hrvatska Naomi

>> VIDEO: Transrodni Andrej Pejić zablistao u vjenčanici

Da ne na vjenčanje ne mora doći u kočiji već i na motoru uvjerio nas je Jean Paul Gaultier čija će djevojka postati žena u crnoj kožnoj jakni, bogatim šlepom od tila i velikom pernatom aplikacijom na stražnjici. Ovaj je izbor idealan za rock kraljice koej će prvi ples zaplesati na klasik Rolling Stonesa ili novi hit Rammsteina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju