Svaka mladenka jako dobro zna koliko je teško odabrati idealnu vjenčanicu. I dok visokim i vitkim djevojkama pristaje baš sve, žene krupnije građe ili pak one naglašenih bokova, struka ili grudi trebaju voditi računa da na svom tijelu istaknu samo najbolje

Dizajnerica Matija Vuica stručnjak je u odabiru idealnih krojeva po građi tijela, a svoje bogato iskustvo podijelila je i s nama. Želite li biti sigurni da je haljina o kojoj sanjate idealna za vas, donosimo savjete prilagođene svakom obliku tijela.

PJEŠČANI SAT (naglašene obline)
Riječ je o najženstvenijoj figuri. Ovakva silueta nikao se ne bi trebala skrivati ispod konzervativnih kuta krojeva. Za ovu građu idealan je sirena kroj koji će naglasiti sva tri vrlo ženstvena djela tijela - grudi, struk i bokove. Sirena kroj opisuje uski gornji dio i to od grudi pa sve do kraja bedara, koji se počinje širiti tek od koljena.

KRUŠKA (naglašeni bokovi)
Ženama koje imaju naglašene bokove i struk, a uže su u predjelu grudi također pristaje sirena kroj, ali haljina se mora početi širiti od polovice bedara. Na taj način silueta će zadržati ženstveni oblik, a kroj haljine će reducirati bokove. Ovoj građi tijela također pristaje retro kroj uskog korzeta i bogatog, dugačkog donjeg djela haljine. On će istaknuti struk i grudi, a u potpunosti prikriti bokove i izdužiti figuru.

JABUKA (naglašen trbuh)
Žene koje imaju problematično područje oko struka naglasak trebaju staviti na dekolte. Haljina V ili srcolikog izreza i otvorenih ramena siluetu će učiniti ženstvenom i zavodljivom. Žene ove građe trebale bi izbjegavati nabore ispod grudi i odabrati slojevitu haljinu napravljenu od donjeg, čvrstog djela i gornjeg koji ima lagani pad svile. Ovoj građi pristaje i popularni A-kroj haljine, ali od laganog materijala koji se od područja iznad struka lagano širi sve do dna.

TRUDNICE (naglašen trbuh i grudi)
Trudnice, posebno one u 5 ili 6 mjesecu trudnoće nikako ne bi krojem trebale skrivati trbuščić već ga spretno istaknuti. U tome će im pomoći haljine jednostavnog kroja koje u potpunosti prate liniju tijela do ispod razine bokova te se dalje lagano šire. Takav kroj može obogatiti prozračnim materijalom koji se na području iznad trbuha lagano širi sve do dna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju