Prema katoličkom kalendaru, žene koje nose ime Klara u kolovozu dva puta imaju priliku za slavlje imendana – 11. kolovoza na spomendan svete Klare Asiške i 17. kolovoza.

Upravo je zahvaljujući Klari Asiškoj, utemeljiteljici franjevačkog reda Sestara klarisa, ovo ime postalo popularno.

Potječe od starog latinskog imena Clarus koje znači jasan, a upravo su takve Klare - jasne i direktne.

Prema numerološkim analizama, žene koje nose ovo ime cijene iskrenost. Prave su intelektualke, fokusirane i analitički nastrojene. Sklone su introspekciji i preispitivanju vlastitih postupaka.

Klare su načelno smirene i jako fleksibilne pa se lako prilagođavaju različitim ljudima i okolini. To je njihova velika prednost u kontekstu poslovne komunikacije.

Marija Marinela, Mirja, Mari... 20 verzija najčešćeg ženskog imena

Slika nije dostupna Tin, Vid, Jan... 20 posebnih imena za dječake od samo tri slova

Jednako se dobro snalaze u poslovima koji od njih zahtijevaju kreativnost i netipičan pristup rješavanju radnih zadataka te u klasičnim poslovima s jasnom strukturom rada.

Prave su vizionarke, uvijek pune ideja i imaju potrebu odmah se baciti na njihovu realizaciju. Optimistične su, društvene i preferiraju pozitivno okruženje te ljude koji nemaju potrebu širiti negativnost.

Klare su idealistice i altruistice koje imaju potrebu pomoći drugima i posvetiti se nekom višem cilju. Nije im problem žrtvovati se za nečiju dobrobit jer ih to ispunjava srećom i daje svrhu njihovu postojanju.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju