Na netom završenom njujorškom tjednu mode prikazano je 50 revija renomiranih dizajnera koji diktiraju modne trendove i za čijim će se kolekcijama pomamiti brojne slavne osobe. Čija revija je izazvala ovacije, tko je podbacio i koje zvijezde su bile počasne gošće prvih redova iz prve ruke donosi Svjetlana Matić

Samo poznate osobe i modni novinari imali su priliku prisustvovati tjednu mode u New Yorku, a da je moda doista stvar prestiža  govori i podatak o čak 30 do 100 tisuća dolara, svoti koju dizajneri moraju izdvojiti za prikazivanje kolekcije.

>>Prugice u svom najkreativnijem izdanju

No prava je to sitnica u usporedbi s bogatstvom kojim raspolažu zvijezde poput Paris Hilton koja je već zakupila neke od viđenih kreacija ili obitelji Douglas, točnije glumice Catherine čiji je posjet reviji Michaela Korsa jamac uspješnosti kolekcije renomiranog dizajnera.

No kada pričamo o modnim trendovima modni urednik portala Style.com, Tim Blanks ističe optimizam koji je prikazan u gotovo svim kolekcijama.

>>Katie Holmes kao dizajnerica: Biste li nosili ovakvu odjeću?

'Da je duh optimizma zavladao svjedoče boje, vesele boje u svim kolekcijama a osim toga mislim da su brojni čitali 'Pedeset nijansi sive' jer prikazani komadi odjeće nose predznak 'seksi'.

Skandalima nije bilo mjesta, partijanje Paris Hilton postalo je gotovo tardicionalno, najavljeni dolazak Pippe Middleton nije se obistinio, Victoria Beckham pokazala je rijetko viđeni osmijeh a debitantskoj reviji svježe razvedene Katie Holmes presudili su modni kritičari proglasivši ju nedovoljno zaokruženom.

Američka modna priča je završena, modna scena preselila se u London na sada već zakuhtali Tjedan mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju