Jedna od najvećih ikona i buntovnica među dizajnerima, Vivienne Westwood u londonskoj robnoj kući ima izložbu cipela. Čak 200 platformi, čizama i štiklica izrađenih od najfinije kože i najotkačenijih uzoraka čine ovu neobičnu izložbenu postavu

U londonskoj robnoj kući 'Selfridges' otvorena je izložba cipela punk kraljice i nekonvencionalne modne ikone Vivienne Westwood.

Pod nazivom 'Vivienne Westwood Shoes: An Exhibition 1973-2010' postav uključuje 200 cipela koje je Westwood dizajnirala tijekom četiri desetljeća svoje karijere.

Osim potplata, štikli i čizama iz njezinih arhiva predstavljeni su i modeli izrađeni u suradnji s kultnom dizajnericom gume, Melissom.

Osim što će posjetitelji robne kuće moći pogledati već legendarne plave cipele 'Super Elevated Gillie' s potpaltima visokim 10 centimetara i petom od 23 centimetra, u kojima je Naomi Campbell pala1993. godine, vidjet će i čizme 'Pirate Boots' koje su nakon dizajniranja 1981. godine postale jedan od najprepoznatljivijih komada s potpisom britanske dizajnerice.

>> VIDEO: Vivienne Westwood iznenadila šikom za beskućnike

>> VIDEO Vivienne Westwood: 'Ne kupujte, nosite staru odjeću'

Premda je nebrojeno puta bila izložena kritikama zbog nenosivih modela obilježenih visokim potplatama, osebujna dizajnerica od njih ne odustaje.

'Cipele moraju imati visoke potpetice i potplate kako bi žensku ljepotu stavili na pijedestal' objasnila je Vivienne Westwood.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju