Da se politika poslovanja komercijalnog lanca odjeće Zara propisanog na papiru, a koja se zasniva na poboljšanju kvalitete proizvoda i pomaka pri poticanju svjesnosti tvrtke o radnim uvjetima zaposlenih, navodno uvelike razlikuje od onoga što se u stvarnosti događa svjedoči najnovije otkriće. Prema priopćenju Daily Telegrapha tvornica poznatog brenda u Buenos Airesu zapošljava imigrante, među njima i djecu koji rade u jako lošim uvjetima

Državna kontrola u Argentini prijavila je tvornicu Zara u Buenos Airesu zbog ozbiljnog prijestupa, poznata španjolska marka navodno izrabljuje radnu snagu koju čine imigranti od kojih su većina djeca koja rade u veoma lošim uvjetima.

Tvornica komercijalnog lanca odjeće Zara u Buenos Airesu optužena je za navodno izrabljivanje radnika



Izbjeglice iz Bolivije koji čine većinu ilegalnih radnika izjavili su kako rade u nesnosnim uvjetima po 13 sati dnevno bez prava na odmor, te kako bez posebne dozvole ne mogu napustiti tvornicu, ističe Daily Telegraph.

>>Opasne kemikalije pronađene u odjeći popularnih brendova

'Otkrili smo ljude i djecu koji su živjeli u mjestima gdje su radili' izjavio je Juan Gomez Centurion čelnik Argentine za održavanje zdravlja i sigurnosti nakon što su prekontrolirali uvjete radnika u tri Zarine tvornice.

>>Parabeni pronađeni kod 99 posto oboljelih od raka dojke

Glasnogovornik korporacije Inditex kojoj pripada Zara reagirao je na optužbe i izjavio kako su čelni ljudi korporacije iznenađeni navodima ističući da navedene optužbe nemaju veze sa njihovim dobavljačima u Argentini.

Ovo naime nije prva optužba španjolskog brenda za organizaciju radnog procesa, 2011. godine Inditex grupa našla se pod istragom zbog iskorištavanja radne snage u Sao Paolu. Tada je ekipa istraživačke emisije A Liga ušla u prostore tvornice u kojoj su zatekli radnike iz Bolivije, koji tamo rade u robovskim uvjetima, proizvodeći modne dodatke za poznati brand.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju