Što je bolje za naše zdravlje, tuširanje ili kupanje, vječna je dilema oko koje se stalno lome koplja. Premda kupka djeluje opuštajuće, mnogi stručnjaci složit će se kako je tuširanje uvijek bolji izbor od namakanja u vodi u kojoj pliva sva prljavština s našeg tijela

Žene koje se umjesto tuširanja radije odlučuju za kupku puno češće obolijevaju od vaginalnih infekcija kao i od infekcija urinarnog trakta.

Naime, bakterije iz vode prilikom kupke puno lakše mogu ući u urinarni trakt i izazvati infekcije i gljivična oboljenja.

Kupanje može naštetiti i osobama s osjetljivom kožom, pogotovo ako se koriste kozmetički proizvodi (pjene za kupku) koji izazivaju iritaciju kože

A upravo tu teoriju potvrđuju i znanstvena istraživanja koja nam otkrivaju kako žene koje se umjesto tuširanja radije odlučuju za kupku puno češće obolijevaju od vaginalnih infekcija kao i infekcija urinarnog trakta. I tijekom 'onih dana u mjesecu' liječnici preporučuju svakodnevnu higijenu tijela – tuširanjem kojim se intimna zona održava čistom što je bitno u borbi protiv raznih infekcija.

Kupanje može naštetiti i osobama s osjetljivom kožom, pogotovo ako se koriste kozmetički proizvodi (pjene za kupku) koji izazivaju iritaciju kože. Također, pretople kupke mogu biti jako opasne po zdravlje, pogotovo za kronične bolesnike.

Osim toga, tuširanje je i ekološki prihvatljivije – dok tuš potroši 30-80 litara vode, za kupku je navodno potrebno čak 150-200 litara.

Da koža ostane svilenkasto glatka i hidratizirana i nakon tuširanja, pobrinula se NIVEA. Novi NIVEA In Shower njeguje kožu tijela koja je nakon tuširanja hidratizirana, meka i mirisna. Kako najčešće nemamo vremena za nanošenje mlijeka i lonsiona poslije tuširanja, ovaj proizvod nam je otkriće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju