Od kada je postala princeza svijet ne prestaje brujiti o Kate Middleton. Osim što je očarala princa koji će naslijediti Britansku krunu, osvojila je i dizajnere koji žude baš nju vidjeti u svojim kreacijama. Ipak njezino balansiranje između krpica koje kupuje u lancima komercijalne odjeće i skupocjenih kreacija poznatih dizajnera nije naišlo na odobravanje svijeta

Dok jedni hvale njezin stil i eleganciju te ju stavljaju u sam vrh najbolje odjevenih žena na svijetu, stručnjaci okupljeni na tjednu mode u New Yorku prozivaju je običnom djevojkom koju na ulicama Los Angelesa i Velike jabuke nitko ne bi ni primijetio.

'Kada bi izvadili Kate iz kraljevske obitelji na ulici ju nitko ne bi ni pogledao', zaključak je američkih modnih stručnjaka.

>> Monako ponovno napada: Tko je to Kate Middleton bacio u drugi plan?

>> Krenite na dijetu koja je prepolovila Kate Middleton

Njezin utjecaj stilske ikone neće odoljeti vremenu, slažu se mnogi, koji uz pogrešan odabir šminke princezi Catherine zamjeraju i to što nema osobnog stilistu bez kojeg holivudske zvijezde ne izlaze iz kuće. Ipak njezin utjecaj na žensku populaciju u Velikoj Britaniji je velik, a i odlična je ambasadorica britanske mode u svijetu.

Ono što Kate ne radi, a to ju razlikuje od mnogih fashionistica je nošenje odjeće koja je u trendu, no preskupa je i neudobna. Umjesto vrtoglavih potpetica ona bira mnogo udobnije cipele s petom primjerene dugom stajanju, saginjanju kako bi pozdravila djecu ili starije osobe, a skupocjenu dizajnersku odjeću će rado zamijeniti odjećom po prihvatljivijim cijenama.

>> Kate Middleton ponovno ukrala svu pažnju!

>> Kate Middleton kraljevstvu zaradila 8 milijuna funti

Britanski modni stručnjaci zato ne uvažavaju primjedbe američkih kolega jer Kate stoji čvrsto na zemlji, zna koje su njezine obaveze kao članice kraljevske obitelji i zna kako je nošenje skupe i trendi odjeće neće učiniti boljom princezom.

Ono što je svijetu potrebno su žene koje služe kao inspiracija zbog posla kojim se bave, odanosti, snage, smisla za humor, inteligencije i elegancije. A Kate je na dobrom putu da postane baš to.

A stručnjak za šminku i s vremenom osobni stilist koji će joj pomoći da ostane na dobrom putu svakako su dobrodošli, slažu se britanski stručnjaci koji američkim kolegama ne će dopustiti da blate njihovu buduću kraljicu.